Την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το εφετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο «έχουν βάλει πλάτη» προκειμένου να μην διαταραχθεί η ηρεμία στα αποδυτήρια. Επίσης, μίλησε για τους υποψήφιους επενδυτές και την πρόθεση των μετόχων να βοηθήσουν σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γόντικα στον Sentra 103,3:

Αν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός:Δεν υπάρχουν φαβορί στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν 12 εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια το καθένα με διαφορετική προσέγγιση. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέση και πρέπει ν’ αποδίδει η ομάδα αυτό που μπορεί σε κάθε αγωνιστική. Είχαμε το +5 και τον Δεκέμβριο, ανοίγει και κλείνει η ψαλίδα

Για το φρεσκάρισμα:Θα ήθελα να πως δύο πράγματα. Οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους πρέπει να παίρνουν αποτελέσματα και όταν δεν έχουν καλή απόδοση. Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο το περάσαμε τον Ιανουάριο κατά την άποψη, λόγω του Τετάρτη – Κυριακή και των απουσιών. Αν τα συνθέσετε όλα αυτά πιθανώς να μην είχαμε ανησυχίες όπως στις αρχές του μήνα.Απρόοπτα υπάρχουν πάντοτε, το έχουμε ζήσει και το ξέρουμε. Αν όλα όμως πάνε καλά θα είμαστε στο επόμενο διάστημα με +3 παίκτες και τον Νίνη με τέσσερις.

Για τους επενδυτές:Η εικόνα που έχω εγώ χωρίς να έχω το σύνολο της πληροφόρησης, δείχνει ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με δύο πλευρές. Δενξέρω τη σύνθεση του γκρουπ που εμφανίστηκε τώρα. Μέσα στη μία είναι μέσα ο Αλ Σαούντ. Κατά τη γνώμη μου το καταλυτικό σημείο για τις συζητήσεις είναι η τοποθέτηση χρημάτων σε ελληνική τράπεζα. Μπορούμε να τα ελέγξουμε μόνο αν τοποθετηθούν σε λογαριασμό της ΠΑΕ. Σε λογαριασμό τρίτων δεν μπορούμε.

Η ψήφιση του νόμου είναι θετικό στοιχείο. Όπως γνωρίζετε όμως αν δεν δεις σ’ αυτά τα πράγματα, αν δεν δεις υπογεγραμμένα συμφωνητικά δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο. Ο κ. Βαρδινογιάννης μου είπε ότι από τη στιγμή που θα έχουμε κάτι θετικό θα ειδοποιηθούμε άμεσα. Το μόνο ασφαλές είναι κανείς να κρίνει εκ των γεγονότων. Αν υπάρχει κάποιο γεγονός που θα δείξει πραγματική πρόοδο είναι η τοποθέτηση των χρημάτων. Νομίζω ότι το κρίσιμο γεγονός αν συμβεί και αν πιστοποιηθεί, είναι αυτό. Δεν υπάρχει βαθμός ενδιαφέροντος. Είναι απλό. Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση; Είναι υπαρκτό και δεδομένο. Δεν ολοκληρώνεται; Δεν υπάρχει, είναι στον αέρα.

Για τον Τσάκα:Το αν έχει λειτουργήσει αρνητικά στην ψυχολογία του κόσμου θα το πουν οι ίδιοι. Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για τον Τσάκα. Αν γίνονται συγκεκριμένες τοποθετήσεις τα πράγματα γίνονται από μόνα τους.

Για τους μετόχους:Δεν είμαι αρνητικός στο να μείνω στην ΠΑΕ από άλλο πόστο για να υπάρχει μία διάδοχη κατάσταση. Με τον Πατέρα έχω μιλήσει τηλεφωνικά και με τον Γιαννακόπουλο στο γήπεδο. Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται μεθαύριο. Δεν έχω αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Βγενόπουλου, αν θέλει είπαμε ότι θα το κάνει ο ίδιος. Με τον Πολέμη συναντηθήκαμε και τον ενημέρωσα εις βάθος για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, τι θα κάνει είναι δικό του θέμα. Αν έχει κάποια πρόθεση να την ανακοινώσει ο ίδιος. Δεν μπορώ να μιλήσει για τις προθέσεις των μετόχων. Είδα πως υπάρχει διάθεση από τους μετόχους! Εγώ και τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Πολέμη τους ενημέρωσα για κάποια θέματα της ομάδας.

Για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού:Δεν μπορώ να αναφερθώ σε απόλυτα οικονομικά μεγέθη. Αν δεν υπάρξει οικονομική ενίσχυση θα εξαρτόμαστε απολύτως από την καλή διάθεση των παικτών και του προπονητικού τιμ. Εχουν βάλει οι παίκτες την ομάδα στις πλάτες τους, τους τελευταίους 5,5 μήνες. Δεν μπορώ να πω σε παίκτη ότι έχει άδικο, αν έρθει και μου πει κάτι.

Αν μπορεί να κάνει μεταγραφές:Δεν υπάρχει έγγραφο της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ. Υπάρχει υποχρέωση στην ΟΥΕΦΑ να δηλώνουμε αναφορά ανά τρίμηνο. Η σειρά του Παναθηναϊκού είναι το Μάρτιο (31 του μηνός). Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει μέχρι τέλη Μαρτίου το πρόβλημα, τότε θα έχουμε πιο πολλά προβλήματα από την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Μην ξεχνάτε πότε παίρνει κανείς τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ ή οποιοδήποτε κύπελλο. Οποιοδήποτε όφελος έχουμε από τα ευρωπαϊκά κύπελλα έρχονται από Οκτώβριο και μετά. Αν δεν βρούμε τρόπο να ενισχυθούμε οικονομικά θα έχουμε πρόβλημα. Αν δεν το έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τις μεταγραφές.

Για τον Λέτο:Μίλησα με το μάνατζερ του και του είπα ότι δεν έχουμε πρόταση. Από εκεί και πέρα είναι σαφές πως είμαι ικανοποιημένος από Λέτο και πάρα πολύ από χθες. Συζητήσαμε θέματα που τον απασχολούν και δεν έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Ακόμα και εμείς αν ενισχυθούμε οικονομικά ίσως είναι σωστό να πωληθεί ο Λέτο για πολλούς άλλου λόγους Δεν αποκλείεται ο Λέτο να γίνει Σισέ.

Για Νίνη: Οι κουβέντες με Νινη ξεκίνησαν από τέλη Αυγούστου και η πλευρά του παίκτη ήταν σταθερή, καθώς μας έλεγαν ότι δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα, αφού ο παίκτης θέλει να δοκιμάσει το εξωτερικό. Εχουμε μιλήσει τέσσερις μήνες τώρα αλλά ο Νίνης ήθελε το εξωτερικό. Ο Νίνης είναι τελειωμένη ιστορία για τον Παναθηναϊκό. Απειλές προς τον παίκτη δεν υπάρχουν. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μία δικονομικά αποδεκτή προστασία, γι’ αυτό και χρησιμοποιήσαμε το εξώδικο. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το αν θα διεκδικήσουμε περαιτέρω πράγματα. Πρόθεση του Νίνη είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Για Σιμάο: Δεν είναι κάτι που έχει τελειώσει. Υπάρχει καλή θέληση αλλά και σημαντικά οικονομικά δεδομένα. Υπάρχει διαφορά οικονομική. Ο παίκτης το σκέφτεται και αυτό είναι σημαντικό.

Για τα 11 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι: Έντεκα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, μαζί με αθλητών που δεν είναι πρωτοκλασάτοι. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Πιθανόν εμείς να μην κάνουν πρόταση ανανέωσης σε όλους. Ίσως έχουμε προτεραιότητες.

Για τον Φερέιρα:Δεν κρίνονται τα πάντα από μία ισχυρή οικονομική κατάσταση, αλλά αυτή η κατάσταση συμβάλει στα πάντα. Ο τρόπος που έχει διαχειριστεί ο προπονητής το έμψυχο δυναμικό αλλά και οι ρόλοι είναι εξαιρετικός. Εχουμε συζητήσει για να μείνει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν εμπειρία και γνώση και ικανότητες για το πέρασμα σε άλλη λογική, Δηλαδή να δημιουργεί παίκτες και να προωθεί την αγορά με παίκτες. Συνεργασία με Γιάννη Σαμαρά θα είναι κομβική τα επόμενα χρόνια. Ένα μεγάλο κλαμπ οφείλει να έχει αγωνιστική και λειτουργική φιλοσοφία. Εδώ πλέον δεν τίθεται αν μας αφήνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά αν μπορούμε. Ο ίδιος ο Φερέιρα θα πρέπει να πει τα θέλω του και όχι εγώ. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Φερέιρα, δεν μου επιτρέπει. Τον εμπιστεύομαι και έχω εξαιρετική συνεργασία μαζί του.

Για την ατάκα του περί φιλικών: Τι να σχολιάσουμε; Είδατε συνθήκες διεξαγωγής αγώνων στα Γιάννενα; Είδα πολλούς άλλους αγώνες που δεν υπήρχε την ίδια ένταση και πάθος. Δεν λογοδοτώ σε κανένα άλλο, παρά μόνο στο Δ.Σ του συλλόγου μου και το κόσμου μας. Το είπα και το ξαναλέω δεν υπάρχει το ίδιο πάθος και η ίδια ένταση σε άλλα παιχνίδια, όπως υπάρχει σε εμάς.

Για αντικατάσταση Βασάρα με Δούρο: Η άποψη μου είναι πως για Βασάρα υπάρχουν πολλά παράπονα από πολλές ομάδες. Δυστυχώς κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα πράγματα δεν ΄ήταν καλά αφού αντικαταστάθηκε. Για τον Δούρο θα περιμένουμε με να δούμε δείγματα γραφής κει μετά θα τοποθετηθούμε.

Για το ότι αδικείται ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία:Αυτό είναι τελείως μη πραγματικό.

Για την διαιτησία: Εχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν μελανά σημεία και φέτος. Υπήρχαν και πολλές επιλογές που ήταν τουλάχιστον συζητήσιμες.

Για τον Πιλάβιο:Και εμείς έχουμε αναφερθεί επιστολές σε Πιλάβιο., Βλέπω πως είναι μια εξαιρετική δύσκολη θέση. Οποιος και να είναι πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Για Γκαγκάτση:Δεν εκφράζω καμία άποψη.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:Την συνολική αποτίμηση της αγωνιστικής περιόδου θα την κάνουμε τον Μάιο. Υπάρχει ένα γενικότερο συμμάζεμα. Πρώτα απ’ όλα δεν κάνω κάποιο σχόλιο σε αυτό που αφορά μία υποτιθέμενη λογική μιας ομάδας. Σε περιπτώσεις που θα μπορεί ν’ απαντάει ο Παναθηναϊκός θα το κάνει. Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση και εκείνη τοποθετείται.

Για το βόλεϊ του Παναθηναϊκού: Είναι μία πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα αυτό που γίνεται στο τμήμα του βόλεϊ. Πολύ δύσκολη δοκιμασία για το τμήμα και ελπίζω να βγούμε χωρίς συνέπειες. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Δημήτρη τον Καζάζη, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει και μόνο αυτό».