Η χώρα έχει μέλλον μόνο αν σαρωθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα

Η χώρα έχει μέλλον μόνο αν σαρωθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα | tovima.gr

Ο Παπαδήμος έχει επιλεγεί και παίζει πλέον τον κεντρικό ρόλο στην ελληνική τραγωδία που οδηγείται οσονούπω στην κορύφωσή της και στην κατάληξή της που είναι η κάθαρση. Και ίσως καταγραφεί (ο Παπαδήμος) ως η πλέον τραγική φυσιογνωμία της πιο πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας. Οι πολιτικοί μας, αφού παρέδωσαν τους Έλληνες στα νύχια των δανειστών τους, στη συνέχεια παρέδωσαν και τη διακυβέρνηση της χώρας σ΄έναν τραπεζίτη της εμπιστοσύνης τους(των δανειστών), ως εγγύηση, ότι, όσα υπέγραψαν εκείνοι(οι πολιτικοί μας), ο Παπαδήμος θα τα υλοποιήσει μέχρι κεραίας. Με απόφαση της Ελληνικής Βουλής, του παρέχουν στήριξη, παίζοντας ταυτόχρονα διάφορα πολιτικά παιχνίδια τακτικής, για να θολώσουν το πολιτικό τοπίο, ώστε, όταν θα σκάσει η βόμβα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, να ρίξουν σ΄αυτόν ( στον Παπαδήμο) τις ευθύνες και να στρέψουν την ανεξέλεγκτη οργή του ελληνικού λαού εναντίον του.

Μέχρι να συμβεί το «μοιραίο», εκτιμούν οι πολιτικοί μας, θα έχουν ξεχαστεί οι δικές τους ευθύνες και επομένως θα έχουν τη δυνατότητα, να επανέλθουν, όσοι επιβιώσουν πολιτικά από την κοινωνική θύελλα που θα ακολουθήσει. Και βέβαια οι πολιτικοί που στηρίζουν σήμερα τον Παπαδήμο, θα είναι οι ίδιοι που θα ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι. Με δεδομένο το σενάριο αυτό, θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτικών σχηματισμών της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, που έχει την κύρια ευθύνη, για τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αναζητεί εναγωνίως τρόπους επιβίωσης.

Το μισό ΠΑΣΟΚ, ρίχνει το ανάθεμα στο Γιώργο Παπανδρέου και το άλλο μισό τον στηρίζει. Οι δελφίνοι του κόμματος, υπουργοί της κυβερνήσεώς του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποποιούνται τις δικές τους ευθύνες για την ελληνική τραγωδία και στοχοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό, προσβλέποντας στην απελπιστικά συρρικνωμένη εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, ο δε Παπανδρέου (και το στενό του περιβάλλον) αναλογιζόμενος τις όντως μεγάλες πολιτικές του και ποινικές(;) ευθύνες, επιχειρεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα το επιτύχει, προκειμένου να διασωθεί. Η πρότασή του για διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, αυτή την έννοια έχει. Και επειδή ό λόγος για το ΠΑΣΟΚ, ουδείς μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα αυτής της εσωκομματικής διαμάχης.

Το βέβαιο είναι ότι οι ηγετικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεχάσει ότι οι επί κεφαλής τους είναι οι βασικοί υπουργοί μιας κυβέρνησης για την επιτυχία(;) της οποίας ουδέν πράττουν. Ίσως και γιατί έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ότι η χώρα δεν διασώζεται από την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Η Ν.Δ. εγκλωβισμένη σε μια συγκυβέρνηση που της επιβλήθηκε(;), ενώ δεν ψήφισε το μνημόνιο καλείται να το υλοποιήσει και επί πλέον να ψηφίσει και να στηρίξει τα νέα μέτρα που υπαγορεύουν οι δανειστές μας, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Εκτεθειμένη ακόμα και στο δικό της εκλογικό σώμα, αφού στα λόγια κατακεραυνώνει την πολιτική του μνημονίου, αλλά στην πράξη τη στηρίζει, επιδιώκει το συντομότερο δυνατόν προσφυγή στις κάλπες, για να απαλλαγεί από μια αντίφαση, που εκλογικά θα τη χρεωθεί αρνητικά.

Το κόμμα του ΛΑΟΣ με διάφορους πολιτικούς ελιγμούς και με προμετωπίδα τη διάσωση της χώρας στηρίζει τη μνημονιακή πολιτική και την κυβέρνηση Παπαδήμου, ταυτιζόμενο με το ΠΑΣΟΚ στην όσο γίνεται μεγαλύτερη χρονική μετατόπιση των εκλογών. Τέλος η αριστερά πολυδιασπασμένη, παρά την δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών της, αδυνατεί να ξεπεράσει τις αντιθέσεις της και να συσπειρωθεί στη βάση ενός προγράμματος εξόδου της χώρας από την πολύπλευρη κρίση, χάνοντας έτσι για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να παίξει αποφασιστικό ρόλο στη διακυβέρνησή της.

Στη κατάσταση που βρίσκονται αυτήν την περίοδο όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, αδυνατούν να συλλάβουν το μέγεθος της επερχόμενης καταστροφής και καθώς η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση συντελείται ταχύτατα η σύγχυση που τα διακατέχει τα καθιστά ανίκανα στη χάραξη ρεαλιστικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση. Αν όλα, όσα εκτέθηκαν προηγουμένως, συνθέτουν την ελληνική πραγματικότητα, τότε η χώρα έχει μέλλον, μόνο αν σαρωθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα από το λαό και με την προϋπόθεση ότι είναι διατεθειμένος (ο λαός) να υποστεί θυσίες σκληρές, προκειμένου να διασφαλίσει την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας, που σήμερα δεν υφίσταται, αφού οι πολιτικοί μας την παρέδωσαν, με τις υπογραφές τους ή την ανοχή τους, στους δανειστές μας και στους ισχυρούς της Ευρώπης.

Αν δεν υπάρξουν θυσίες, αν δεν υπάρξει ρωμαλέο λαϊκό κίνημα, αν δεν υπάρξει ηγεσία βγαλμένη από τα σπλάχνα του λαού, τότε η μοίρα της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη. Θα παραμείνουμε προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης με εντολοδόχους πολιτικούς στην υπηρεσία τους και με το λαό στη γωνία να βιώνει την καθημερινή μίζερη ζωή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk