Νέες αντιδράσεις για τον Νόμο-Πλαίσιο με αφορμή τις εκλογές στα ΑΕΙ

Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο στην ανώτατη εκπαίδευση, ενόψει των εκλογών που έχουν προσδιοριστεί ήδη για τον Φεβρουάριο σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας.

Ανεβαίνει και πάλι το θερμόμετρο στην ανώτατη εκπαίδευση, ενόψει των εκλογών που έχουν προσδιοριστεί ήδη για τον Φεβρουάριο σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας.

Σε υψηλούς τόνους και με ομιλίες κατά του νέου Νόμου-Πλαίσιο έγινε την Τρίτη, με «οικοδεσπότες» τους συλλόγους διδακτικού προσωπικού, κοινή έκτακτη γενική συνέλευση διδακτικού προσωπικού και φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Θ. Πελεγρίνης.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι ο νέος νόμος «περιέχει σωρεία ανεφάρμοστων πρακτικά διατάξεων, υποβαθμίζει δραματικά την ποιότητα των σπουδών και υπονομεύει την αξία των πτυχίων».

Παράλληλα τόνισαν ότι «εξαφανίζει τα επιστημονικά αντικείμενα καταργώντας τους Τομείς και τα Τμήματα, τους βασικούς φορείς της διδασκαλίας και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο».

Ο νόμος, όπως υποστήριξαν, φέρνει «ολιγομελή και αυταρχικά σχήματα διοίκησης στα Πανεπιστήμια χωρίς καμιά απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα» και δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν στην εφαρμογή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk