Κρεατολατρεία στο Κρεατοπωλείο

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον χώρο πρέπει να είχε – εκτός από στυλ – και τρελά κέφια, τόσο που όσο «μουρμούρης» κι αν είσαι δεν γίνεται παρά να ευθυμήσεις μέσα στη λευκή χαρά του παλιού ψυγείου, της ζυγαριάς, στα ράφια με τις κονσέρβες, τις american country αναπαυτικές καρέκλες, τη ζεστασιά του ξύλου στο πάτωμα, το πάθος του κόκκινου στους τοίχους.

Κι αν φοβηθήκατε ότι όλο το βάρος πέφτει στον διάκοσμο, ησυχάστε, αφού με συνιδιοκτήτη που έχει μπαμπά χασάπη, αποκλείεται να μείνετε παραπονεμένοι. Μοσχαράκια από την Καλαμάτα, χοιρινά από την Εύβοια, κατσικάκι από τα Γιάννενα και να πώς εξηγείται η πολύ καλή τιμή της σπαλομπριζόλας από ντόπιο, μικρό μοσχάρι.

Το φιλέτο από μπουτάκι κοτόπουλου ψήνεται τέλεια με λεμόνι και φρέσκια ρίγανη, ποτίζεται ηδονικά από τη λεμονάτη σάλτσα, τα μπιφτεκάκια φλερτάρουν με την ιδέα του κεμπάπ, ελάχιστα καυτερά, ελαφρώς κανελάτα και αρνίσια σαν σουτζουκάκια, με σος γιαουρτλού, το μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι πεντανόστιμο, με έντονα αρώματα από κρεμμύδι και μαϊντανό. Οι τηγανητές πατάτες κολασμένες, η τυροκαυτερή σπιτική, οι πιτούλες ζεστές, τραγανές, μικρές και με τη ριγανίτσα τους, η χωριάτικη ολόδροση, με την ξινομυζήθρα και τα όλο άρωμα λαχανικά της.

Τι άλλο να ζητήσεις για να ολοκληρώσεις την πανδαισία; Ενα μπανόφι ή ένα τσιζκέικ με σπιτική μαρμελάδα φράουλα.

Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραϊκή, τηλ. 210 4520 720

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk