Συνέντευξη Τύπου με σκοπό να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν την καθημερινότητα της (ιδιοκτησιακά και διοικητικά) πολύπαθης ΠΑΕ ΑΕΚ παραχώρησε ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης εταιρείας κ. Σταύρος Αδαμίδης. Το πιο σημαντικό εξ όσων είπε, είναι ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με γκρουπ ελλήνων επιχειρηματιών το οποίο θέλει να αναλάβει την ΑΕΚ με επικεφαλής γνωστό και οικονομικά ισχυρό υποστηρικτή της ομάδας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο εντολέας του δικηγόρου κ. Γιάννη Βλάχου που φέρεται ότι ενδιαφέρθηκε να αγοράσει την ΑΕΚ είναι ο πρόεδρος του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου κ. Ουαλίντ Τζουμπλάτ εκπροσωπώντας εταιρεία αμερικανικών και λιβανέζικων συμφερόντων, ωστόσο το η υπόθεση «πάγωσε» πολύ γρήγορα, πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα. Ιδού τα πλέον σημαντικά των όσων είπε ο κ. Αδαμίδης:

– «Μας έχει γίνει κρούση από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε κίνηση τους τις επόμενες 48 ώρες. Ο επικεφαλής είναι ένθερμος ΑΕΚτσής».

– «Δεν υπήρξε ποτέ κανένα ενδιαφέρον είτε από την Κίνα είτε από το Κατάρ όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα».

– «Το όνομα του επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων επιχειρηματιών θα γίνει γνωστό το Σαββατοκύριακο, όταν και θα συναντηθεί με τον κύριο Νοτιά».

– «Αν ανταποκριθούμε όλοι την Κυριακή στο κάλεσμα του κ. Τροχανά και καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι λύση θα βρεθεί, δεν υπάρχει αντίθετη περίπτωση».

– «Ο κ. Νοτιάς μας έχει πει πως θα βρεθεί στην Ελλάδα και θα δώσει το παρών στην συνάντηση που τον έχει καλέσει ο κ. Τροχανάς, την Κυριακή».

– «Τα χρέη της ΑΕΚ είναι 35 εκατ. ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να μειωθούν όμως, λόγω συμφωνίας με Morgan Stanley. Τα χρέη ήταν 150 εκατ. πριν το άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 26, σήμερα είναι 35. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Θεωρώ ότι μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 200 και μετά. Ομως, πιστεύω όμως δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να σωθεί η χρονιά για την ΑΕΚ. Αρκούν 6 εκατομμύρια ευρώ».

– «Η Morgan Stanley δεν έχει καμία μα καμία επιθυμία να εμπλακεί στα της ΑΕΚ. Θέλει μόνο ένα μικρό ποσοστό από τον νέο επενδυτή για να φύγει».

– «Το σενάριο αναζήτησης ΑΦΜ άλλης ομάδας που έχει διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να τονίσω ότι δεν ισχύει, δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο».

– «Πίστευα πάντα ότι η δυναμική της ΑΕΚ είναι τεράστια και δεν ήθελα να παίζουμε σε γήπεδο 12,14 χιλιάδων θέσεων. Τα ποσά που ήταν απαιτητά ώστε να γίνουν διορθώσεις στο γήπεδο της Ριζούπολης, μαζί με το ποσό που ζητούσε ο Απόλλωνας, καθιστούσαν τη Ριζούπολη να έχει υψηλότερο κόστος και από το ΟΑΚΑ».

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους ποδοσφαιριστές για την υπομονή που έχουν κάνει. Θα ήθελα να γνωρίζουν πως αν η ΑΕΚ είχε τα χρήματα θα ήταν προτεραιότητα η εξόφληση τους».