Βουλή ή παιδική χαρά;

Από τις αξέχαστες νύχτες της Οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα είχε να ζήσει η Βουλή τέτοιες στιγμές, όπως αυτές που έζησε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για έντεκα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠαΣοΚ κέρδισε επάξια το βραβείο του πιο ασυντόνιστου κόμματος, αφού κάθε βουλευτής καταψήφιζε και υπερψήφιζε ό,τι ήθελε, με τους περισσότερους να καταψηφίζουν τις διατάξεις που αφορούσαν στην απελευθέρωση επαγγελμάτων (φαρμακεία, δικηγορικά γραφεία κ.ά.).

Βουλή ή παιδική χαρά; | tovima.gr

Από τις αξέχαστες νύχτες της Οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα είχε να ζήσει η Βουλή τέτοιες στιγμές, όπως αυτές που έζησε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για έντεκα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠαΣοΚ κέρδισε επάξια το βραβείο του πιο ασυντόνιστου κόμματος, αφού κάθε βουλευτής καταψήφιζε και υπερψήφιζε ό,τι ήθελε, με τους περισσότερους να καταψηφίζουν τις διατάξεις που αφορούσαν στην απελευθέρωση επαγγελμάτων (φαρμακεία, δικηγορικά γραφεία κ.ά.). Ο ίδιος ο αρχηγός του, μάλιστα, ξέχασε να ψηφίσει ευρισκόμενος στην Κόστα Ρίκα…

Το βραβείο του πιο φωνακλάδικου κόμματος κέρδισε η Ν.Δ., του οποίου οι βουλευτές χάλασαν τον κόσμο όταν ο υπουργός Υγείας κατέθεσε μια διάταξη τρία λεπτά προτού αρχίσει η ψηφοφορία και την οποία κανείς δεν γνώριζε.

Παρά τη φασαρία όμως, η Ν.Δ. δεν καταψήφισε τη διάταξη, αλλά (αφού έλαβε εντολές από τον Αντ. Σαμαρά που βρισκόταν στη Μόσχα) ψήφισε «παρών» για να μην κατηγορηθεί ότι πάει «να ρίξει» την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το βραβείο του πιο ασυνεπούς κόμματος κέρδισε ο ΛΑ.Ο.Σ. του οποίου οι βουλευτές καταψήφισαν όλες τις διατάξεις, αλλά επιμένουν να δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου!

Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, η Βουλή των Ελλήνων θύμιζε χθες… παιδική χαρά.
Ακόμη και οι βουλευτές διασκέδαζαν με το απαράδεκτο θέαμα των φωνών και των αντεγκλήσεων, ενώ οι πιο κυνικοί παρατηρούσαν:
«Επαληθεύθηκε ο Λοβέρδος. Έγινε μακελειό»!

Κατόπιν όλων αυτών, δικαίως αναρωτιούνται όσοι παρακολούθησαν αυτό το θλιβερό θέαμα:
«Πόσο μπορεί να λειτουργήσει ακόμη αυτή η κυβέρνηση»;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk