Ινστιτούτο Κιέλου: «Αφόρητα υψηλό» το ελληνικό χρέος και μετά το κούρεμα

Ακόμα και το κούρεμα κατά 50% δεν φτάνει για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, εκτιμά το οικονομικό ινστιτούτο του Κιέλου, IFW.

Ακόμα και το κούρεμα κατά 50% δεν φτάνει για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο, εκτιμά το οικονομικό ινστιτούτο του Κιέλου, IFW.

Σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο, το χρέος της Ελλάδας «θα παραμείνει αφόρητα υψηλό» ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές.

Με την έκθεση που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα, οι ερευνητές του ινστιτούτου προειδοποιούν ότι η όποια συμφωνία δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο ακέραιο (δηλαδή από όλους τους κατόχους ελληνικών ομολόγων) διότι έχει εθελοντικό χαρακτήρα αλλά και επειδή υπάρχουν «ασαφείς πτυχές» ως προς την εφαρμογή της.

Κατά συνέπεια τα αποτελέσματα ως προς τη μείωση του χρέους δεν θα είναι τα προσδοκώμενα, λέει το IFW.

Στην ίδια έκθεση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου σημειώνεται ότι και η Πορτογαλία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανάλογη συμφωνία για μείωση του χρέους της κατά το ήμισυ.

Αντιθέτως η Ιρλανδία και η Ιταλία θα μπορέσουν να διαχειριστούν το υφιστάμενο χρέος τους εφόσον επιτύχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, εκτιμά το ινστιτούτο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk