Ο νεαρός ηθοποιός Ντάνιελ Ραντκλιφ περπάτησε εχθές το βράδυ -Τρίτη 24 Ιανουαρίου- για πρώτη φορά μόνος του στο κόκκινο χαλί, χωρίς τους… Χαρι-ποτερικούς συμμαθητές του και φυσικά χωρίς το ραβδί και την μαγική του σκούπα.

Ιδιαίτερα κομψός και χαμογελαστός ο 23χρονος σταρ έδωσε το παρών στην λονδρέζικη πρεμιέρα της νέας ταινίας με τίτλο «The Woman in Black» που έγινε στο Royal Festival Hall, στο Σάουθμπανκ.

Πρόκειται για μια ταινία με φόντο την βικτοριανή Αγγλία, όπου ο νεαρός δικηγόρος Άρθουρ Κιπς -τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Ράντκλιφ- αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ και να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς.

Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό ανακαλύπτει σταδιακά μια σειρά από σκοτεινά μυστικά που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα -την οποία υποδύεται η Τζάνετ Μακ Τιρ- ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, οι Κίαραν Χιντς, Ντέιβιντ Μπερκ, Λιζ Γουάιτ, Σον Ντούλεϊ και Αλίσα Χαζάνοβα, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζέιμς Γουότκινς, ενώ το σενάριο έχει γράψει η Τζέιν Γκόλντμαν.

Αν και η συμπρωταγωνίστριά του Τζάνετ Μακ Τιρ δεν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ωστόσο το παρών έδωσαν οι ηθοποιοί Λιζ Γουάιτ, Κίαραν Χιντς και Ροξάν Παλέτ, η σεναριογράφος Τζέιν Γκόλντμαν, οι Βρετανοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί Λουί Θερού και Τζόναθαν Ρος κ.α

Όπως ήταν φυσικό όμως, ο διάσημος κινηματογραφικός μάγος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς που αποθεώθηκε από τις εκατοντάδες θαυμάστριες που είχαν συγκεντρωθεί για να θαυμάσουν από κοντά τον αγαπημένο τους ηθοποιό.

Και ο Ντάνιελ Ραντκλιφ δεν τις απογοήτευσε. Ιδιαίτερα ευδιάθετος καθώς ήταν, υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το επόμενο επίσημο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Βρετανού ηθοποιού είναι η συμμετοχή του στην ανεξάρτητη παραγωγή Kill Your Darlings, στην οποία θα υποδυθεί μία ηγετική μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας, τον κατ’ εξοχήν εκφραστή του Βeat «κινήματος», Άλεν Γκίνσμπεργκ.