Πολιτικό σύστημα – καθρέφτης της κοινωνία μας

Πολιτικό σύστημα – καθρέφτης της κοινωνία μας | tovima.gr

Η ιστορία που ακολουθεί είναι αληθινή και διαδραματίζεται τώρα. “Κεντρική πολυκατοικία με 50 γραφεία. Δεν έχει μπουτονιέρα με κουδούνια στην είσοδο, ώστε η παρουσία θυρωρού να είναι απαραίτητη. Η πλειοψηφία των συνιδιοκτητών έχει εξουσιοδοτήσει το διαχειριστή να τους εκπροσωπεί στις Γενικές Συνελεύσεις διότι τους πέφτει βαρύ να παρίστανται. Ο διαχειριστής είναι προσηνής και με άψογους τρόπους. Ο θυρωρός αυτοσυστήνεται ώς πρώην χωροφύλακας με διασυνδέσεις, αναλαμβάνει τα πάντα και εξυπηρετεί γενικώς πρόθυμα. Διαμένει δωρεάν στην πολυκατοικία και δεν πληρώνει για ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Ο θυρωρός αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Ζητάει και παίρνει την αποζημίωσή του (15.000 Ευρώ) από τους συνιδιοκτήτες. Αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του όμως και παρά τις αντιρρήσεις κάποιων, επαναπροσλαμβάνεται από το διαχειριστή με μισθό 1.300 Ευρώ (εν μέσω ανεργίας και οικονομικής κρίσης). Αιτήματα επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων για τη συντήρηση του ασανσέρ, του καλοριφέρ, την καθαριότητα κλπ απορρίπτονται από το διαχειριστή. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι τα μηνιαία κοινόχρηστα για ένα γραφείο 60 τ.μ. να ανέρχονται σε 150 – 210 Ευρώ, ανάλογα το μήνα, αντί για 50 – 80 Ευρώ σε ανάλογα γειτονικά κτήρια. Παρόλα αυτά, ουδείς άλλος θέτει υποψηφιότητα για διαχειριστής ή παίρνει πρωτοβουλία για να κινήσει κάποιες διαδικασίες διαχειριστικού ελέγχου. Και ουδείς ανακαλεί την εκπροσώπησή του από τον υπάρχοντα διαχειριστή. Και η χρέωση διαιωνίζεται…”

Θυμίζουν αυτά κάτι άλλο; Μήπως το πολιτικό μας σύστημα και τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε; Η εμφανής συνέργεια θυρωρού και διαχειριστή σε βάρος του συνόλου; Ενός συνόλου που δεν συσπειρώνεται με θετικό τρόπο για να προασπίσει τα δικαιώματά του; Που δεν ενδιαφέρεται αφού το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών κοινοχρήστων αφορά τους ενοικιαστές (δηλ. τους “άλλους”) και όχι τους ιδιοκτήτες που έχουν την ψήφο στη Γ/Σ; Που βλέπει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του, γκρινιάζει αλλά δεν κάνει τίποτε για να μην τα χαλάσει με τους επιτήδειους που διοικούν και για να μην ξεβολευτεί; Ποιός είπε ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι ο καθρέπτης της ίδιας της κοινωνίας μας;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk