Η ιστορία δικαιώνει τον κ. Σημίτη

Η ιστορία δικαιώνει τον κ. Σημίτη | tovima.gr

Σήμερα που έχουμε φτάσει ουσιαστικά στο ναδίρ μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιές εποχές η χώρα είχε ουσιαστική δημοσιοοικονομική πολιτική και πραγματική ανάπτυξη. Δέκα χρόνια μετά από τις τελευταίες διακυβερνήσεις Σημίτη, ακόμη και απλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο τότε πρωθυπουργός μπορεί να μην άνηκε σε κάποιο πολιτικό τζάκι όμως ήταν εργατικός, επιμελής στα καθήκοντα του και βέβαια ασκούσε ορθή πολιτική σε πολλά ζητήματα της χώρας. Οι διάδοχοι του, ο κ. Κώστας Καραμανλής από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου από το ΠαΣοΚ έδειξαν και απέδειξαν ότι ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους δεν κατάφεραν να διαχειριστούν, ο καθένας για τους λόγους του, την πορεία της χώρας.

Ο Κώστας Σημίτης ήταν από τους Υπουργούς του Ανδρέα Παπανδρέου που από νωρίς γνώριζε την πραγματικότητα με την Ελληνική Οικονομία και την δεκαετία του ’80 έγινε ουσιαστικά ο κακός της υπόθεσης λέγοντας την αλήθεια σχετικά με τα μακροοικονομικά δεδομένα της χώρας. Κανείς άλλος Υπουργός της αλλαγής δεν έθεσε τον εαυτό του σε τέτοια διαδικασία και δεν χάλασε τις όμορφες πολιτικές στιγμές της αλλαγής. Έπειτα με τα χρόνια πέρασαν και ο κ. Σημίτης με σύνεση συνέχισε το έργο του κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Είπε πολλές αλήθειες το 95 και το 96 και έγινε για ακόμη μια φορά μη αρεστός στην καθεστώσα τάξη του τότε ΠαΣοΚ. Σήμερα η ιστορία τον δικαιώνει.

Το 1996 ανέλαβε μια χώρα χωρίς τις καλύτερες περγαμηνές και παρά την παραφιλολογία απέτρεψε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία που θα μας πήγαινε τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω. 1996 με 2000 έγιναν πολύ συγκροτημένες προσπάθειες για την ανάκαμψη της χώρας. Μελανό σημείο το χρηματιστήριο και η πτώση κάτι το οποίο πολλοί εντέχνως αποκρύβουν ότι χρηματιστηριακή άνοδος εκείνη την περίοδο υπήρξε σε όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών και ακολούθησε μεγάλη πτώση και σε εκείνα τα χρηματιστήρια. Απλά η υπερβολή του Έλληνα έφερε την μεγάλη καταστροφή.

Το 2004 το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του κ. Σημίτη ήταν αποδεδειγμένο. Ανάπτυξη, έργα, Ολυμπιακοί αγώνες (που δεν αξιοποιήθηκαν ούτε η επιτυχία τους, ούτε τα έργα υποδομής από τις επόμενες κυβερνήσεις), υγιείς προϋπολογισμοί, που βέβαια οι επόμενοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την καλή εικόνα προς όφελος τους και έπειτα τα πήραν πίσω και παραδέχτηκαν ότι είχαν αναλάβει μια καλύτερη κατάσταση. Ότι και αν ειπωθεί οι εξελίξεις δείχνουν ότι η ιστορία θα δικαιώσει τον κ. Κώστα Σημίτη, με τον οποίο όλοι οι πολίτες θυμούνται ότι η χώρα έζησε πολύ καλύτερες στιγμές από ότι ζήσαμε αργότερα, ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε αύριο. Οι επόμενοι δυστυχώς όχι μόνο δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν αυτά που άφησε αλλά χειροτέρεψαν και κατέστρεψαν ότι είχε χτίσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk