Εμπιστοσύνη!

Εμπιστοσύνη και πολιτική είναι έννοιες ταυτόσημες. Πολιτική ασκείται όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Οταν εκλείπει η εμπιστοσύνη, η πολιτική καταρρέει, δεν δύναται τίποτε να υπερασπισθεί, ούτε πολύ περισσότερο να οικοδομήσει. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της παρούσης περιόδου. Από την απώλεια της εμπιστοσύνης και από την κατάρρευση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος πηγάζουν οι αγωνίες και τα βάσανα του ελληνικού λαού. Και αυτή η τελευταία ανατροπή, οι νέες πιέσεις που ασκούν οι ξένοι στη χώρα μας προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη μας, έχει την βάση της στην απώλεια της εμπιστοσύνης.

Εμπιστοσύνη! | tovima.gr

Εμπιστοσύνη και πολιτική είναι έννοιες ταυτόσημες.

Πολιτική ασκείται όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

Οταν εκλείπει η εμπιστοσύνη, η πολιτική καταρρέει, δεν δύναται τίποτε να υπερασπισθεί, ούτε πολύ περισσότερο να οικοδομήσει.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της παρούσης περιόδου.

Από την απώλεια της εμπιστοσύνης και από την κατάρρευση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος πηγάζουν οι αγωνίες και τα βάσανα του ελληνικού λαού.

Και αυτή η τελευταία ανατροπή, οι νέες πιέσεις που ασκούν οι ξένοι στη χώρα μας προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη μας, έχει την βάση της στην απώλεια της εμπιστοσύνης.

Απ’ την έλλειψη εμπιστοσύνης εκκινούν η αμφισβήτηση, ο εκβιασμός και εντέλει ο εξευτελισμός, που οδηγεί στην παράδοση των πάντων.

Οσο η πολιτική τάξη της χώρας δεν βρίσκει το κουράγιο να αποδεχθεί και να παραδεχθεί τις ευθύνες της και όσο οχυρώνεται στα παλιά και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ανέξοδα συνθήματα και υπεραπλουστεύσεις, η εμπιστοσύνη δεν θα ανακτάται και η χώρα θα μετεωρίζεται, θα βασανίζεται, θα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι να παρασυρθεί σε δίνη καταστροφής.

Κακά τα ψέματα τώρα που φθάσαμε ξανά σε οριακό σημείο και όλα κρέμονται, γι’ ακόμη μια φορά, από μια κλωστή, ας αναλάβουν οι ηγεσίες των κομμάτων πραγματικά τις ευθύνες τους.

Τα μέχρι τώρα εξουσιαστικά παιγνίδια ουδέν απέφεραν. Αντίθετα μόνο ζημιές προκάλεσαν.

Του κ. Παπανδρέου τα μπρος – πίσω μας άλλαξαν τα φώτα, αλλά και του Σαμαρά, άλλοτε οι εξωραϊσμοί και άλλοτε οι ηρωισμοί, πάνε να μας κάνουν αντίστοιχη ζημιά.

Οπως και του Καρατζαφέρη οι πονηριές, που άλλοτε κοιτάζει από δω και άλλοτε από εκεί.

Ολοι έχουν πικρές εμπειρίες από το παρελθόν και πληγώθηκαν καίρια όποτε παρασύρθηκαν από τις σειρήνες του λαϊκισμού και των εύκολων επιλογών.

Είναι ώριμοι πια για να κάνουν λάθη.

Χωρίς αξιοπιστία και εμπιστοσύνη δεν μπορούν ούτε βήμα να κάνουν. Ας κερδίσουν τώρα τη χαμένη τιμή της πολιτικής, παίρνοντας πάνω τους όλο το κόστος διάσωσης της πατρίδας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk