Μεγάλη ζήτηση για τα ισπανικά ομόλογα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημερινή έξοδος της Ισπανίας στις αγορές. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι πούλησε ομόλογα τρίμηνης διάρκειας και συνολικής αξίας 2,51 δισ. ευρώ (λίγο υψηλότερη από τον στόχο που είχε θέσει). Η προσφορά καλύφθηκε κατά 4,32 φορές, το σημαντικότερο, όμως, νέο από τη δημοπρασία είναι η αισθητή μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημερινή έξοδος της Ισπανίας στις αγορές. Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι πούλησε ομόλογα τρίμηνης διάρκειας και συνολικής αξίας 2,51 δισ. ευρώ (λίγο υψηλότερη από τον στόχο που είχε θέσει). Η προσφορά καλύφθηκε κατά 4,32 φορές, το σημαντικότερο, όμως, νέο από τη δημοπρασία είναι η αισθητή μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.

Χάρη στην ισχυρή ζήτηση, το επιτόκιο με το οποίο διέθεσε η κυβέρνηση της Μαδρίτης τα τρίμηνα ομόλογα έπεσε στο 1,285% από το 1,735% που ήταν το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης ανάλογης διάρκειας ομολόγων, που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011. Το επιτόκιο της έκδοσης της Τρίτης ήταν το χαμηλότερο από τον περασμένο Μάρτιο.

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της ισπανικής κυβέρνησης ενισχύθηκε πάντως, παρά την επιτυχία της δημοπρασίας. Εφθασε συγκεκριμένα στο 5,472% από το 5,467% που ήταν προτού ξεκινήσει η δημοπρασία. Το spread του 10ετούς ισπανικού ομολόγου σε σύγκριση με το ανάλογης διάρκειας γερμανικό αυξήθηκε από τις 346,9 στις 349 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk