ΓΕΝΟΠ: Μπλόκο σε διακοπές ρεύματος για το «χαράτσι»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων, δηλώνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης, στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δηλώσεις τους στη ΝΕΤ, οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν τις διακοπές ρεύματος, που ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, και θα μπλοκάρουν ακόμα και τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, οι διακοπές θα ξεκινήσουν από περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβός, δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η προθεσμία για τη διόρθωση λαθών στους λογαριασμούς (επιφάνεια, παλαιότητα ή τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου) έληξε την Παρασκευή.

Δεν κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος όσοι έχουν ζητήσει, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος.

Οι καταστάσεις έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα, δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος.

Ήδη έχουν υποβληθεί προς τις ΔΟΥ ή τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών 50.000 αιτήσεις εξαίρεσης από το χαράτσι.

Οι αποφάσεις αυτές των προϊσταμένων των ΔΟΥ, εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις του ενδιαφερομένου, θα εξετάζονται σε δεύτερο βαθμό από τριμελείς επιτροπές στελεχών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως ο νόμος δίνει και τη δυνατότητα στους προϊσταμένους των ΔΟΥ να αναστέλλουν την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk