Αθηνά Δρέττα:«Προαπαιτούμενο για την τρόικα η μείωση των επικουρικών»

Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα. Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει ‘plan B’. Αν υπήρχε, θα είχε γίνει ‘plan A’».

Η τρόικα θεωρεί προαπαιτούμενο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα.

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, σημειώνοντας ότι δεν είναι όλα συμφωνημένα. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει ‘plan B’. Αν υπήρχε, θα είχε γίνει ‘plan A’».

Υπογράμμισε, επιπλέον, πως τα ταμεία των επικουρικών παρουσιάζουν έλλειμμα 800 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί γρήγορα μία λύση, γιατί «ο χρόνος τελειώνει».

Επίσης, τόνισε ότι «το δίλημμα δεν είναι αν θα πέσει ψαλίδι στις επικουρικές, αλλά αν θα υπάρχει στο μέλλον επικουρική ασφάλιση».

Αναφερόμενη, τέλος, στη φαρμακευτική δαπάνη, είπε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, γιατί στο παρελθόν η σπατάλη ήταν μεγάλη και σχολιάζοντας καταγγελίες ότι ασφαλισμένοι πηγαίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα που χρειάζονται στα νοσοκομεία, τόνισε ότι είναι υποχρέωση των νοσοκομείων να παρέχουν την απαραίτητη φαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk