Τσίπρας «καλεί» Πεπόνη – Μουζακίτη στην Βουλή

Nα κληθούν άμεσα σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, καθώς και ο προϊστάμενός τους αντιεισαγγελέας κ. Ν. Παντελής, όπως και ο αντιεισαγγελέας που διενέργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση κ. Φ. Μακρής και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, ζητεί με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αθ. Τσούρα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας

Nα κληθούν άμεσα σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, καθώς και ο προϊστάμενός τους αντιεισαγγελέας κ. Ν. Παντελής, όπως και ο αντιεισαγγελέας που διενέργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση κ. Φ. Μακρής και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, ζητεί με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αθ. Τσούρα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, ο κ. Τσίπρας ζητεί να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής και του διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Πεπόνη και Μουζακίτη «για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους και για απόπειρα νομοθετικής αντικατάστασής τους».

Όπως αναφέρει σχετικά «οι καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων σχετικά με σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους, γεννά αμείλικτα ερωτηματικά και επιτείνει το αίσθημα της αδικίας, και την αίσθηση ατιμωρησίας, συγκάλυψης και προνομιακής μεταχείρισης κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας όλων ενώπιον του νόμου». Όσον αφορά την κλήση τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι το ελάχιστο χρέος της Βουλής των Ελλήνων σε σχέση με μια υπόθεση που βαραίνει τη πολιτική ζωή με αμείλικτα και μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτηματικά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk