Ωσότου να έρθει η πρόταση ραγιάδες ραγιάδες…

Ωσότου να έρθει η πρόταση ραγιάδες ραγιάδες… | tovima.gr

Λένε πως η σκοτεινότερη ώρα της ημέρας είναι λίγο πριν ξημερώσει. Λίγο πριν αρχίσουν να διαφαίνονται οι πρώτες ηλιαχτίδες από το παράθυρο. Ένα αρκετά αισιόδοξο μήνυμα αν το ερμηνεύσουμε πολιτικά, αυτές τις δύσκολες ώρες. Ώρες αβεβαιότητας, ανησυχίας, απογοήτευσης και παρακμής. Σε ένα κλίμα οπού η μεγάλη οικονομική κρίση, παραχωρεί την θέση της σε μια νέα περίοδο ‘μεγάλης κατάθλιψης’ για την κοινωνία. Σε αυτό το ατέρμονο αδιέξοδο , οπού βρίσκεται η χώρα, αναμένουμε και επιμένουμε να ελπίζουμε ακόμα στο «θαύμα». Σε ένα «θαύμα».

Οι «από μηχανής» θεοί, του ελληνικού δράματος – τροϊκανοί, υπουργοί, τεχνοκράτες, κόμματα και συνδικαλιστές-, είναι αυτοί που τους έλαχε ο κλήρος της σωτηρίας της πατρίδος!…Μιας πατρίδος, που ο λαός της έχει χάσει κάθε ελπίδα , βλέποντας τους πολιτικούς του, -πρόσωπα γνωστά μετά από πολύχρονες εμφανίσεις στα μεγάλα τηλεοπτικά πλατό-, να προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα πάνε καλά και βρίσκονται υπό έλεγχο. Τον τελευταίο χρόνο οι στόχοι απέτυχαν –κρίνοντας και από τον προϋπολογισμό- και ξεκινήσαμε πάλι την ίδια συνταγή. Νέα μέτρα, νέους φόρους, κρατήσεις και περικοπές, αλλά κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι!

Επενδύσεις, ανάπτυξη, πρόοδος, εργασία αποτελούν πλέον έννοιες για τις οποίες θα πρέπει να ανατρέχουμε στα λεξικά για να μην ξεχάσουμε. Εξ άλλου στην πολιτική ατζέντα μέχρι το νέο μνημόνιο θα έχουμε τον 13ο και 14ο μισθό, το κατώτατο όριο, τις ωριμάνσεις και οτιδήποτε περιλαμβάνουν οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Από αυτό το σημείο και έπειτα το σενάριο είναι γνωστό. Το κρυφτούλι κυβέρνησης – τρόικας – φορέων, ένα παιχνίδι για γερά στομάχια. Η κυβέρνηση δείχνει την τρόικα, ή τρόικα το αρνείται και οι επιχειρηματίες κάνουν τους κινέζους.

Η κατάσταση στα κομματικά επιτελεία δεν διαφέρει πολύ. Οι μεν πετάνε το μπαλάκι στους δε, η «Αριστερά» να μάχεται για το αν θα πρέπει να ‘γυρίσουμε’ στο 20 ή το 40 αλλά και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, να στηρίζουν τον πρωθυπουργό ορισμένα καταφέρνοντας να υιοθετήσουν αντιπολιτευτική ρητορική συγχρόνως. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν υπάρχει πρόταση. Δεν είμαι μηδενιστής, ούτε συνηθίζω να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. Πρόταση για έξοδο από την κρίση ακόμα δεν έχει ακουστεί. Μιλάω για ένα πλήρες εφικτό πρόγραμμα που να μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα χρονικό πλαίσιο, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Αυτή η πρόταση δεν γνωρίζω εάν θα έρθει από τα υπάρχοντα κόμματα ή από άλλα, ο κοσμάκης πάντως το μόνο που περιμένει – όσοι επιμένουν να ελπίζουν- από τους πολιτικούς είναι μια πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση. Όχι παραμύθια και υποσχέσεις. Αυτά τα ακούσαμε και στο παρελθόν και τα είδαμε να μεταφράζονται, όταν ήρθε η ώρα σε μέτρα, άδικα αντικοινωνικά και ασύμφορα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk