Τάφος

Τι είμαστε; Κορόιδα. Αυτό είμαστε. Χαϊβάνια. Βλάκες με περικεφαλαία. Τουτέστιν μαλάκες. Ετσι ακριβώς. Καθόμαστε και τους ακούμε και μπερδευόμαστε. Στο παρελθόν τους ψηφίζαμε. Αλλά και στο μέλλον, όποτε γίνουν οι εκλογές για να αποτυπωθεί η «λαϊκή ετυμηγορία», αρκετοί εξ ημών και υμών, πάλι θα τους ξαναψηφίσουμε. Γιατί αδιόρθωτοι αυτόχειρες είμαστε. Αυτή η μοίρα του καρπαζοεισπράκτορα. Να τις τρώει και πάλι να λέει «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»

Τάφος | tovima.gr

Τι είμαστε; Κορόιδα. Αυτό είμαστε. Χαϊβάνια. Βλάκες με περικεφαλαία. Τουτέστιν μαλάκες. Ετσι ακριβώς. Καθόμαστε και τους ακούμε και μπερδευόμαστε. Στο παρελθόν τους ψηφίζαμε. Αλλά και στο μέλλον, όποτε γίνουν οι εκλογές για να αποτυπωθεί η «λαϊκή ετυμηγορία», αρκετοί εξ ημών και υμών, πάλι θα τους ξαναψηφίσουμε. Γιατί αδιόρθωτοι αυτόχειρες είμαστε. Αυτή η μοίρα του καρπαζοεισπράκτορα. Να τις τρώει και πάλι να λέει «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Βάλε κάτω τα δεδομένα να σού ‘ρθει ο ουρανός σφοντύλι. Την λίστα με τους 4.100 αρχικλεφταράδες του δημοσίου χρήματος, από την κατά συρροή φοροδιαφυγή, την είχανε. Κοντά στα δεκαπέντε δισεκατομμύρια κατασπάραξαν. Και παριστάνουν τους πατριώτες. Τους Ελληνάρες. Τους τεθλιμμένους. Τους αδικημένους. Αν κοντά σ’ αυτά βάλεις και άλλα τόσα από την δεύτερη λίστα με δέκα χιλιάδες φοροφυγάδες, από τα εκατό χιλιάρικα και άνω, τότε έχεις, έχει και έχουμε όλα τα λεφτά που χρειάζεται αυτή η ταλαίπωρη χώρα να πληρώσει στις 20 Μαρτίου προκειμένου να αποφύγει την καταστροφή, να μην φουντάρει, και όλους στο τάφο μαζί της να μας πάρει. Υπήρχε λοιπόν η λίστα. Στα συρτάρια της Βουλής. Για τους βουλευτές και τους υπουργούς. Ανοιγαν. Εβλεπαν. Και ύστερα το συρτάρι το έκλειναν. Κι εσύ ταπεινωμένος. Από τα νέα μέτρα τρομοκρατημένος. Αφραγκος. Ανεργος. Πεινασμένος. Ούτε για πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε για ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχεις εσύ ο τελειωμένος. Αντε έλεγες. Λίγο ακόμα να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Αντε «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Ακόμα αντέχει. Αντε να περάσει αυτή η εβδομάδα, αυτός ο μήνας. Αντε να τελειώνουμε με το καταραμένο 2011. Κι εκείνοι ήξεραν. Εκείνοι έβλεπαν τις λίστες. Εκείνο υπολόγιζαν τα ονόματα. Α, αυτόν τον ξέρουμε εμείς του ΛΑΟΣ. Α, αυτός είναι φίλος του ΠαΣοΚ. Α, εκείνος είναι χορηγός της Ν. Δ.. Και ο χρόνος ροκάνιζε το πορτοφόλι σου. Ψαλίδιζε τις ελπίδες σου. Εξαφάνιζε τα αποθέματά σου. Αντε λίγο ακόμα να ξεκολλήσουμε από την μπόρα. Τι λες ρε χαϊβάνι! Μα είναι τόσο απλό. Γιατί δεν τους πιάνουν; Γιατί δεν τους τιμωρούν παραδειγματικά; Γιατί δεν τους παίρνουν το κρανίο; Γιατί αυτοί μονίμως στην ασυλία, την αναλγησία, τον κυνισμό, την καλοπέραση και την ατιμωρησία; Να σου πω εγώ. Επειδή το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί ξυρίζουν την Ελλάδα την φτωχή. Γι’ αυτό. Το συμπέρασμα τριπλό. Πρώτο, ότι λεφτά και μάλιστα άφθονα, υπάρχουν. Απλώς τα παίρνουν από τους αθώους και τους νομοταγείς και όχι από τους κλέφτες και τους απατεώνες μιας ληστείας ανατριχιαστικής Δεύτερο, επομένως οι πολιτικοί με τους αρχικλεφταράδες συγκοινωνούντα δοχεία. Και τρίτο, απ’ αυτούς μην ελπίζεις σε κάποια αλλαγή. Γιατί αν πρώτα δεν αλλάξεις ριζικά εσύ, τότε μονίμως εκείνοι θα σε καρπαζώνουν, θα σε κλέβουν και σιγά σιγά στον τάφο θα σε στέλνουν. Εσύ μονίμως χαϊβάνι. Εκείνοι στα πούπουλα, τα λούσα και το χαβιάρι!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk