Μια από τις αγαπημένες grands operas του κοινού παγκοσμίως, ο «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Ο λόγος για την παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Ρενάτο Τζανέλλα, η οποία χειροκροτήθηκε και απέσπασε θετικά σχόλια στην διανομή της συγκεκριμένης ημέρας.

Στο ρόλο του Φάουστ, ο Ερικ Κάτλερ, ενώ ως Μαργαρίτα εμφανίστηκε η Αλεξία Βουλγαρίδου. Στο ρόλο του Μεφιστοφελή ήταν ο Γεωργιανός μπάσος Παάτα Μπουτσουλάτζε και στο ρόλο του Βαλεντίνου ο Δημήτρης Πλατανιάς.

Το καστ συμπλήρωσαν οι Ειρήνη Καράγιαννη, Δημήτρης Κασιούμης και Ινές Ζήκου.

Στη δεύτερη παράσταση του Φάουστ που δόθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, τον ομώνυμο ρόλο ερμήνευσε ο Αντρέι Ντουνάεφ, ενώ ως Μαργαρίτα εμφανίστηκε η Τσέλια Κοστέα και ως Μεφιστοφελής ο Τάσος Αποστόλου. Το καστ συμπλήρωσαν ο Διονύσης Σούρμπης, η Γεωργία Ηλιοπούλου, ο Δινούσης Τσιαντίνης και η Αγγελική Καθαρίου.

Τα σκηνικά είναι του Αλεσσάντρο Κάμερα, τα κοστούμια της Κάρλα Ρικόττι και οι φωτισμοί του Βινίτσιο Κέλι. Η ορχήστρα της ΕΛΣ έπαιξε υπό τη διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη, η χορωδία ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου, ενώ η χορογραφία ήταν του Ρενάτο Τζανέλλα.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 24, 25, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης