Οι αναγωγές του σαιξπηρικού Μακμπέθ στην εποχή μας είναι αναπόφευκτες, καθώς το έργο είναι γραμμένο σε μια εποχή δραματικών κρίσεων για τη Βρετανία, γεγονός που κάνει την υπόθεση του τρομερά επίκαιρη μια και αναφέρεται στην διαφθορά της εξουσίας.

Το έργο της κλασικής δραματουργίας με τον στρατηγό Μακμπέθ να δολοφονεί τον βασιλιά της Σκοτίας και να καταλαμβάνει τον θρόνο παρακινούμενος από την υπέρμετρη φιλοδοξία του παρουσιάζεται από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Η πρεμιέρα βρήκε τη σκηνή της Στέγης πλημμυρισμένη από κόσμο. ΄Ανθρωποι των τεχνών, των μίντια αλλά και το έμψυχο δυναμικό της Στέγης βρέθηκαν να παρακολουθούν την παράσταση όπου πρωταγωνιστούν οι: Αργύρης Ξάφης, Άννα Μάσχα, Ξένια Καλογεροπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αστέρης Πελτέκης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Νασιούλας, Κωνσταντίνος Βουδούρης.

Η παράσταση «Μακμπέθ» θα παρουσιάζεται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) από 18 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis