Γιάννης Παπαθανασίου: «Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου»

Την Κυριακή 22/1/2012 ο πρώην υπουργός οικονομικών μίλησε στην εκπομπή «Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου» και στον Δημήτρη Τάκη (09.00-11.00)

Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Υπάρχουν ασφαλώς τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης του ελλείμματος και όλων όσων έγιναν από την ημέρα των εκλογών.{{{ moto }}}

Το κυριότερο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι το πως θα ξεφύγουμε από αυτήν την θέση που μας έφερε η πολιτική του ΠαΣοΚ, πως θα τελειώσουμε με το PSI, την δανειακή σύμβαση, για να σωθεί η χώρα και βεβαίως πρέπει να ερευνήσουμε τι και πως έγινε για να αποδοθεί η αλήθεια. Εγώ δεν έχω κανέναν λόγο για να μην γίνουν 100.000 εξεταστικές.

Αυτήν τη στιγμή ας μείνουμε εδώ γιατί αυτόν που έγινε πριν από 2,5 χρόνια δεν είναι το ζητούμενο.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Δεν είναι κόκκινες γραμμές για λόγους πολιτικούς . Είναι κόκκινες γραμμές γιατί πλέον ο κόσμος δεν σηκώνει άλλους φόρους, δεν μπορούμε να έχουμε άλλα μέτρα που οδηγούν στην ύφεση γιατί τελικά δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου με την ενίσχυση πλέον τριών κομμάτων θα μπορεί να διαπραγματευτεί πολύ πιο πειστικά, έχοντας μάλιστα και αποτελέσματα της μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενης πολιτικής. Το βασικό μας θέμα δεν είναι ο ελάχιστος μισθός αλλά το μη μισθολογικό κόστος, οι επιβαρύνσεις που υπάρχουν, η ασάφεια του φορολογικού συστήματος. Θέλω να πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή ώστε να βάλουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει να τοποθετηθούν. Εκεί πρέπει να μείνουμε γιατί δεν ζητάμε αυτήν τη στιγμή παράνομα πράγματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk