H δουλειά του βρετανού designer Asif Khan – την οποία ο ίδιος αποκαλεί «ανοιχτή» – συνδυάζει αρχιτεκτονική, design και σύγχρονη τέχνη. Σε αυτό συμφώνησε και η 12μελής επιτροπή των βραβείων Designers of the Future που του απένειμε το βραβείο για το 2011.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ξενοδοχεία W και την Εκθεση Design Miami, το έργο των υποψηφίων πρέπει να χαρακτηρίζεται από μια νέα αισθητική προσέγγιση, πρωτότυπη χρήση τεχνολογιών και δημιουργικές συνέργειες με άλλους τομείς.

Επίσης, πρέπει να έχουν ολοκληρωμένες δουλειές στα πεδία της αρχιτεκτονικής, του βιομηχανικού σχεδιασμού (έπιπλο, φωτισμός) και/ή των ψηφιακών μέσων.

Το βραβείο δίνει τη δυνατότητα στους designers να επιδείξουν τη δουλειά τους στην επόμενη διοργάνωση Design Miami, αλλά και να εκθέσουν αντικείμενά τους στους χώρους των ξενοδοχείων της διεθνούς φήμης αλυσίδας.

Oι συνδυασμοί που καταφέρνει ο Khan τον οδηγούν σε πρωτότυπους – συχνά ανέλπιστους – δρόμους, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη λίστα των πελατών του, ανάμεσά τους οι εταιρείες Magis, Danese, Sawaya & Moroni, μουσεία design, σχολεία, εστιατόρια κτλ.