Νέες Εποχές: Μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση από την Αριστερά;

Τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων έδωσαν αφορμή για σενάρια με βάση τα οποία τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς αθροιζόμενα αρκούν για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σχημάτιζαν ενιαίο ψηφοδέλτιο. Μια τέτοια πρόταση κατέθεσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος κάνει λόγο για ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει η Αριστερά. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη στη διπλανή σελίδα.

Νέες Εποχές: Μπορεί να υπάρξει εναλλακτική  λύση από την Αριστερά; | tovima.gr

Τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων έδωσαν αφορμή για σενάρια με βάση τα οποία τα ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς αθροιζόμενα αρκούν για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα σχημάτιζαν ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Μια τέτοια πρόταση κατέθεσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος κάνει λόγο για ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει η Αριστερά.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη στη διπλανή σελίδα. Αν λοιπόν αριθμητικά η Αριστερά έχει πιθανότητες να γίνει κυβερνητική δύναμη, το ερώτημα είναι αν μπορεί και αν θέλει να κυβερνήσει.

Η Αριστερά δεν πρέπει να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την κρίση, απαντά ο Αντώνης Λιάκος.

Η κυβερνητική ευθύνη για την Αριστερά συνιστά ένα από τα δυσκολότερα μετεμφυλιακά εγχειρήματα, επισημαίνει ο Δημήτρης Σεβαστάκης.

Λιγότερο σκεπτικιστής σε σχέση με τους άλλους δύο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αριστεράς.

Αντώνης Λιάκος: ώς θα ξηλωθεί το υφάδι της κρίσης

Δημήτρης Σεβαστάκης: Η αναποφάσιστη αριστερή χλαίνη

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα τρία συγκριτικά πλεονεκτήµατα


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk