Στον ΟΤΕ οι πρώτες μειώσεις μισθών

Ως τα µέσα της δεκαετίας του 2000 οι κύριες εκκλήσεις για µείωση του µισθολογικού κόστους στη χώρα µας γίνονταν από επιχειρηµατικούς κύκλους της Βόρειας Ελλάδας που πρότειναν, κατά περίπτωση, περικοπές µισθών και εργασιακή ευελιξία ως ανάχωµα στις ζηµιές των επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού τόξου και στο µισθολογικό ντάµπινγκ της Βουλγαρίας, της ΠΓ∆Μ, της Αλβανίας και της Τουρκίας. «Μη ευέλικτες εργασιακές σχέσεις αφαιρούν από τον εργοδότη την ανάληψη περισσότερων ρίσκων» υποστήριζε προ εξαετίας ο τότε πρόεδρος του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος κ.

Ως τα µέσα της δεκαετίας του 2000 οι κύριες εκκλήσεις για µείωση του µισθολογικού κόστους στη χώρα µας γίνονταν από επιχειρηµατικούς κύκλους της Βόρειας Ελλάδας που πρότειναν, κατά περίπτωση, περικοπές µισθών και εργασιακή ευελιξία ως ανάχωµα στις ζηµιές των επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού τόξου και στο µισθολογικό ντάµπινγκ της Βουλγαρίας, της ΠΓ∆Μ, της Αλβανίας και της Τουρκίας.

«Μη ευέλικτες εργασιακές σχέσεις αφαιρούν από τον εργοδότη την ανάληψη περισσότερων ρίσκων» υποστήριζε προ εξαετίας ο τότε πρόεδρος του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γ. Μυλωνάς ζητώντας να διαµορφώνονται διµερείς συµβάσεις µεταξύ επιχειρήσεων και εργαζοµένων ή «οι διαπραγµατεύσεις να γίνονται σε πιο στενό περιβάλλον».

Η προσωρινή απορρύθµιση των εργασιακών σχέσεων εφαρµόστηκε ως λύση ανάγκης στη βιοµηχανία, η οποία, ως περισσότερο συνδεδεµένη µε τις αγορές του εξωτερικού, έγινε ο πρώτος αποδέκτης της διεθνούς ύφεσης ήδη από το 2008.

Η µείωση των παραγγελιών, σε συνδυασµό µε την αρχική αδυναµία των τραπεζών να αναχρηµατοδοτήσουν τον δανεισµό της βιοµηχανίας, πυροδότησε ήδη από τον Οκτώβριο του 2008 την εφαρµογή της εκ περιτροπής εργασίας και των τριηµέρων, τη µερική απασχόληση, τις µειώσεις µισθών και επιδοµάτων και φυσικά τα «λουκέτα».

Το κατοπινό διάστηµα ακολούθησε η είσοδος της Deutsche Telekom στο µετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Σταδιακά στην τηλεπικοινωνιακή αγορά οι Γερµανοί επιτάχυναν τον διάλογο για το µισθολογικό κόστος στον ΟΤΕ, το οποίο σε σύγκριση µε τα πρώην κρατικά µονοπώλια της ΕΕ παραµένει σε υψηλά επίπεδα, καθώς το 2010 κυµαινόταν στα 760 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 38,5% των εσόδων (και στο 52% των εξόδων), όταν στη ∆υτική Ευρώπη το αντίστοιχο κόστος είναι µεταξύ 21% και 23% των εσόδων.uni00A0 Στον απόηχο της διοίκησής του, ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούµης καλούσε τον Οκτώβριο του 2010 να µειωθεί το εργασιακό κόστος στον ΟΤΕ, εν αναµονή της έναρξης των διαπραγµατεύσεων για τη συλλογική σύµβαση. Στο αµέσως επόµενο διάστηµα ακολούθησε το τότε µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της DT κ. Γκουίντο Κέρκοφ, ο οποίος ζητούσε ραγδαία µείωση του µισθολογικού κόστους στον οργανισµό, καθώς όπως έλεγε έφτανε το 37% του τζίρου, αντί 20% στην DT.

Οι εξελίξεις µπήκαν στην ουσία της συζήτησης όταν έφτασε η ώρα των διαπραγµατεύσεων για τη νέα σύµβαση εργασίας και η νέα διοίκηση του ΟΤΕ υπό τον κ. Μιχ. Τσαµάζ «κατέβασε» προτάσεις για µείωση του κόστους κατά 300 εκατ. ευρώ, που ανέκρουσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Τελικώς, ο συµβιβασµός ήρθε µε µείωση µισθού κατά 11% και ωραρίου στις 35 ώρες για τρία έτη, µέτρα που θα επιτύχουν εξοικονόµηση 160 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ

Ο ΟΤΕ έχει εκπονήσει σχέδιο εθελουσίας εξόδου όσων υπαλλήλων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιθυμούν να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ , ο όμιλος προτίθεται να δώσει στους υπαλλήλους που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία όλους τους μισθούς, τις κρατήσεις και τα επιδόματα, προκειμένου να αποχωρήσουν και να αυτασφαλιστούν στο ΤΑΥΤΕΚuni03A9 μέχρι να πάρουν τη σύνταξή τους. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να γίνει αυτό είναι να τροποποιηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο σε ό,τι διέπει τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk