Δυο βασικές απώλειες παικτών μετράει ήδη η ρωσική Ρουμπίν Καζάν, αντίπαλος του Ολυμπιακού (16 και 23/2) στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Την περασμένη Τρίτη υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο ο Βραζιλιάνος μέσος Κάρλος Εντουάρντο ο οποίος θα επανέλθει στις προπονήσεις έπειτα από 40 μέρες.
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (19/1) τη Ρουμπίν αποχαιρέτησε ο Κριστιάν Νομπόα ο οποίος πέρυσι έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Ο 27χρονος μέσος από το Εκουαδόρ δεν ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο Καζάν και πίεζε για μεταγραφή. Η Ρουμπίν μπροστά στον κίνδυνο να μείνει ελεύθερος καθώς το συμβόλαιό του έληγε την 1η Δεκεμβρίου 2012 και από τον Ιούνιο μπορούσε να υπογράψει στην ομάδα της αρεσκείας του, αποφάσισε να τον πουλήσει στην Ντιναμό Μόσχας.

Η Ρουμπίν το 2007 πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ στην Εμελεκ του Εκουαδόρ για να αγοράσει τον Νομπόα και τέσσερα χρόνια μετά τον πούλησε στην Ντιναμό για 8 εκατ. ευρώ. Διόλου άσχημα. Η Ρουμπίν που από τις 10 Ιανουαρίου προετοιμάζεται στην Τουρκία και 3-9 Φεβρουαρίου θα δώσει φιλικά παιχνίδια στην Ισπανία με πρώτο αντίπαλο τη ρουμανική Τιμισοάρα, επί του παρόντος δεν έχει ενισχυθεί μεταγραφικά.

Ο διευθυντής της Ρουμπίν κ. Ντμίτρι Σαμαρέτκιν αναφερόμενος στην πώληση του Νομπόα τόνισε ότι επί του παρόντος η τεχνική ηγεσία της ομάδας δεν αναζητάει αντικαταστάτη του. «Τη δουλειά του Νομπόα μπορούν να την κάνουν ο Μπίμπερς Νάτχο και οι αδερφοί Γιερέμενκο» υπογράμμισε.

Η Ρουμπίν διαθέτοντας όμως 8 εκατ. ευρώ δύσκολα δεν θα… επισκεφτεί το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Σύμφωνα με τον ρώσικο Τύπο στο στόχαστρό της είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο του Παναθηναϊκού, ο Φαρφάν της Σάλκε, ο Γιλμάζ της Τράμπζοσπορτ, ο Τσετίν της Γαλατάσαραϊ, ο Τόρε του Αμβούργου και ο Μεντουνιανίν της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οποιον και αν αποκτήσει όμως, δύσκολα θα τον ενσωματώσει στο σύνολο μέχρι τα ματς με τον Ολυμπιακό.