Ανοικτή δημόσια εκδήλωση «Για την Ελλάδα, τώρα!», την Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Ανοικτή δημόσια εκδήλωση, με θέμα «Για την Ελλάδα, τώρα!», διοργανώνει την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στην άιθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), η Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Την πρόσκληση στην εκδήλωση προσυπογράφουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας.

Ανοικτή δημόσια εκδήλωση, με θέμα «Για την Ελλάδα, τώρα!», διοργανώνει την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στην άιθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), η Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Την πρόσκληση στην εκδήλωση προσυπογράφουν επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι της χώρας.

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της πρόσκλησης, «τους αμέσως προσεχείς μήνες, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ό,τι κέρδισε με κόπο και θυσίες όλων των μεταπολεμικών γενιών. Σε τέτοιες στιγμές δεν είναι ώρα για απολογισμούς ούτε για απόδοση ευθυνών. Φρονούμε, αντίθετα, ότι πρέπει να βλέπουμε μπροστά».

»Αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, οι προσκεκλημένοι ομιλητές της παρούσας εκδήλωσης έχουν δώσει δείγματα ευθύνης και ανεξαρτησίας. Γι’ αυτό, οι υπογράφοντες τους ζητήσαμε, παραμερίζοντας για λίγο όσα τους χωρίζουν, να αναδείξουν κυρίως αυτά που τους ενώνουν και έχει ανάγκη ο τόπος. Για την Ελλάδα, τώρα!»

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Ν.Κ. Αλιβιζάτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Παιδείας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, και Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής Β’Αθηνών.

Την επιτροπή Πρωτοβουλίας απαρτίζουν οι κ.κ.: Νίκος Αλιβιζάτος, νομικός, Νάσος Βαγενάς, φιλόλογος/ποιητής, Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος, Τάκης Θεοδωρόπουλος, λογοτέχνης, Νίκος Καλογεράς, αρχιτέκτων, Ορέστης Καλογήρου, φυσικός, Βάσω Κιντή, φιλόσοφος, Αντώνης Μανιτάκης, νομικός, Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, Δημήτρης Μαρωνίτης, φιλόλογος, Μάνος Ματσαγγάνης, οικονομολόγος, Νίκος Μουζέλης, κοινωνιολόγος, Ανδρέας Παππάς, επιμελητής εκδόσεων/μεταφραστής, Κων. Παπαγεωργίου, νομικός, Παύλος Σούρλας, νομικός, Σταύρος Τσακυράκης, νομικός, Λουκάς Τσούκαλης, οικονομολόγος, Κίμων Χατζημπίρος, οικολόγος.


Προβολή της εκδήλωσης και στο site του ιδρύματος

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη πρόκειται να προβάλει στο δικτυακό τόπο www.blod.gr, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου την ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με θέμα:«Για την Ελλάδα, τώρα!»,

Σημειώνεται ότι ο ιστότοπος blod.gr (Bodossaki Lectures on Demand) είναι ο μόνος στη χώρα μας κι ένας από τους ελάχιστους διεθνώς που προβάλλουν αποκλειστικά αυτούσιες επιλεγμένες επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk