Συναντήσεις με φορείς και στελέχη τουριστικών οργανισμών της σκανδιναβικής αγοράς πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φινλανδία ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτος.

Ο υφυπουργός διαπίστωσε το ενδιαφέρον των Σκανδιναβών για την Ελλάδα κυρίως σε ό,τι αφορά ειδικευμένες μορφές τουρισμού, όπως κρουαζιέρα, τουρισμό υγείας και τουριστική κατοικία, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης MATKA.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσου την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε ότι το 2011 οι αφίξεις από τη Φινλανδία στη χώρα παρουσίασαν αύξηση 14,72%, σε σύγκριση με το 2010.

Σημείωσε ότι για τους Φινλανδούς η Ελλάδα «είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Ισπανία» και το 2011 επισκέφθηκαν τη χώρα περίπου 183.000 Φινλανδοί, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι «να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική κίνηση από όλες τις σκανδιναβικές χώρες».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Αλιβιζάτος συναντήθηκε με τον με τον κ. Erik Elmsater, area manager της Air Norwegia (η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στη Σκανδιναβία και η τρίτη Low Cost στην Ευρώπη) και συζήτησαν την προοπτική της αύξησης των δρομολογίων που πραγματοποιεί σε ελληνικούς προορισμούς, καθώς και με τον κ. Peik Martin, γενικό διευθυντή της FINNMATKAT (TUI NORDIC) με τον οποίο εξέτασαν το θέμα την ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα.

Επίσης ο υφυπουργός είχε επαφές με την κυρία Merja Hamari, production manager του οργανισμού TJAREBORG, και τον πρόεδρο της Finnish Fair Corporation κ. Ηanglund, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον φινλανδό ομόλογό του State Secretary Jarmo Linden, τον πρόεδρο του Finnish Tourism Board Jaakoo Lehtonen και τον αντιπρόεδρο της εταιρίας Apollo Kuoni κ. Τ. Φιλιππόπουλο.