Παναγιώτης Μπεγλίτης: «Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες»

Την Παρασκευή 20/1/2012 ο εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ μίλησε στην εκπομπή «Τα Debate της πολιτικής» και στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό (καθημερινά 11.00-12.00)

Για τις εκλογικές διαδικασίες ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέου Προέδρου στο κόμμα{{{ moto }}}

Το πως διαχειριζόμαστε τις εσωκομματικές κρίσεις έχει να κάνει μ’ένα αίσθημα πολιτικής επιβίωσης και με τη συνείδηση -που συμμεριζόμαστε όλοι – της αποστολής της παράταξής μας και της ιστορικής της διαδρομής. Άρα από αυτή τη πλευρά, νομίζω, ηρέμησε το εσωκομματικό τοπίο. Από κει και πέρα εξαρτάται από την ευθύνη, τη σοβαρότητα όλων μας να κινητοποιήσουμε την κοινωνική μας βάση, ώστε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός να ολοκληρωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για το κίνημά μας και την ιστορία του.

Για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και την 18η Μαρτίου

Έχουμε προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα, ώστε να προχωρήσουμε συντεταγμένα, ενωτικά και δημοκρατικά στη διαδικασία για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι οριστικό. Βγαίνει μέσα από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου κι από την απόφαση, στη συνέχεια του Πολιτικού Συμβουλίου. Υπάρχει μια ευρύτατη συμφωνία, θα έλεγα, είναι μια ομοφωνία γύρω από τις διαδικασίες, τα στάδια που θα προηγηθούν της τελικής διαδικασίας, για την εκλογή της νέας ηγεσίας. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τον περιορισμό, λόγω καταστατικού, των υποψηφίων

Το ζόρι το δημιουργεί, αν χρησιμοποιήσω τη λέξη αυτή, το ίδιο το Καταστατικό και οι πρόνοιες που έχει. Όταν το Καταστατικό λεει ότι πρέπει να συγκεντρώσεις 105 υπογραφές από το σύνολο των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι η αριθμητική η ίδια επιβάλλει και τον τελικό αριθμό των υποψηφίων.

Μια εκλογική διαδικασία δεν είναι μια δημοκοπική διαδικασία για να μετρά ο καθένας αριθμητικά την απήχησή του στη κοινωνική βάση. Είναι πολύ πιο σημαντική διαδικασία η εκλογή της ηγεσίας.

Κατά την προσωπική μου άποψη θα ήταν λάθος η αλλαγή του Καταστατικού. Πιστεύω σ’ αυτό που λέγεται ότι θα πρέπει να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίζουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως θά’ταν λάθος γιατί λόγω της γενικότερης κρίσης που βιώνουμε κι ως παράταξη αλλά κι ως πολιτικό σύστημα δεν έχουμε τη δυνατότητα για μια πασαρέλα ονοματολογίας, για μια πασαρέλα πολλών υποψηφίων. Αυτό θα έκανε κακό στη παράταξή μας.

Για υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου έχει εκφραστεί για το θέμα αυτό και στο Πολιτικό Συμβούλιο πάρα πολλές φορές και, κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέμα καθημερινά να επαναλαμβάνουμε τις θέσεις του. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι αναγκασμένος και πολύ περισσότερο δεν είναι υποχρεωμένος, καθημερινά, να υπογράφει πιστοποιητικά. Γι’ αυτό το θέμα έχει μια ξεκάθαρη θέση. Έχει πει ο ίδιος ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Για το εάν δεν θα είναι υποψήφιος υπό όλες τις συνθήκες

Σ’ αυτό ο κ. Παπανδρέου έχει τοποθετηθεί με απόλυτη καθαρότητα και με αίσθημα ευθύνης στην παράταξη και στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα