Θερμά υποδέχτηκαν τον Ομπάμα στο φιλανθρωπικό δείπνο που οργάνωσε ο Σπάικ Λι στη Νέα Υόρκη εχθές βράδυ -Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Το γκαλά έγινε σε στενό κύκλο και μόλις 45 άτομα έδωσαν το παρών με το αντίτιμο μαμούθ $35,800 ανά άτομο, μεταξύ των οποίων και η τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ με τον μουσικό και παραγωγό σύζυγό της Νικ Κάνον.

«Ο καθένας μας σε αυτό το δωμάτιο θα τα καταφέρει μια χαρά -αλλά και όσον αφορά στα παιδιά, τα εγγόνια και τις μελλοντικές γενιές θέλω περήφανα να πω ότι η Αμερική θα εξακολουθήσει να είναι η γη των ευκαιριών» ανέφερε στον λόγο του ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Παρ’ όλο που ο Σπάικ Λι έχει στο παρελθόν κάνει σκληρή κριτική στον Ομπάμα, η ατμόσφαιρα στο δείπνο ήταν ιδιαίτερα ζεστή και φιλική.

Τον Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε στο βήμα του ομιλητή η σύζυγος του Σπάικ Λι, η συγγραφέας Τόνια Λούις Λι, ενώ του ευχήθηκε να παραμείνει στην προεδρία για «άλλα τέσσερα χρόνια».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην σύντομη ομιλία του ο Αμερικανός Πρόεδρος αποκάλυψε ότι στο πρώτο του ραντεβού με την Μισέλ πήγαν να δουν την ταινία «Do the Right Thing», ενώ ο σκηνοθέτης δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει χαριτολογώντας: «Πάλι καλά που δεν επιλέξατε το «Driving Miss Daisy» (Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζη)».