Το διαμέρισμα των φωτογράφων Εβίτας Μαχαίρα και Βασίλη Μακρή (καθηγητή της Ακαδημίας φωτογραφίας Leica) στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του Χίλτον είναι «μια όαση στη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας», όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

Tη μελέτη και την ανακατασκευή του χώρου ώστε να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους ανέθεσαν στη φίλη και συνεργάτη τους, αρχιτέκτονα Ιριδα Λυκουριώτη, του γραφείου A Whale’s architects. Στα 110 τ.μ. φιλοξενούνται τραπεζαρία, καθιστικό που χωρίζεται από την κουζίνα με μια σύνθεση διπλής όψης, υπνοδωμάτιο, δύο γραφεία και μπάνιο. Το παλιό δάπεδο τρίφτηκε και περάστηκε με ειδική πολυουρεθανική βαφή δημιουργώντας ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα έξυπνα περάσματα ανάμεσα στα δωμάτια, που απομονώνουν τους χώρους όποτε χρειάζεται. Για την επίπλωση οι ιδιοκτήτες επέλεξαν κομμάτια κλασικού ντιζάιν από τους Castiglioni, Karim Rashid κ.ά. Η ξύλινη τραπεζαρία ειδικότερα συνδυάστηκε με τις καρέκλες αλουμινίου Nomade, και τα δύο από το Interni, και το φωτιστικό του Ernesto Gismondi για την Artemide. Η χρωματική παλέτα του γκρι που επικρατεί στο σπίτι «σπάει» από έντονες πινελιές χρώματος, όπως το φλούο πράσινο στο γραφείο της Εβίτας και στην κουζίνα και οι φωτεινές πορτοκαλί λεπτομέρειες στο γραφείο του Βασίλη.  

 

Το concept ήθελε έναν μίνιμαλ και διακριτικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των ιδιοκτητών.