Βουλή: αυτοτελές το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ως αυτοτελές νομοσχέδιο κατατέθηκε η ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς ΝΔ και ΛΑΟΣ που απείλησαν ότι θα καταψήφιζαν την αρχική τροπολογία που είχε εισάγει ο κ. Μ. Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, απέσυρε τη σχετική ρύθμιση και μετά από διαβουλεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους έκανε σειρά βελτιώσεων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ως αυτοτελές νομοσχέδιο κατατέθηκε η ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς ΝΔ και ΛΑΟΣ που απείλησαν ότι θα καταψήφιζαν την αρχική τροπολογία που είχε εισάγει ο κ. Μ. Παπαϊωάννου στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, απέσυρε τη σχετική ρύθμιση και μετά από διαβουλεύσεις με τους κυβερνητικούς εταίρους έκανε σειρά βελτιώσεων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk