ΠαΣοΚ: Εντός του Μαρτίου η εκλογή νέου αρχηγού

Το χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκλογή νέου προέδρου στο ΠαΣοΚ προσδιόρισε στη χθεσινή συνεδρίαση του το Πολιτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση του γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη, η οποία έγινε αποδεκτή από το Πολιτικό Συμβούλιο, και με πιθανό χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών τα τέλη Απριλίου, αποφασίστηκαν τα εξής:

Στις 2 – 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική συνδιάσκεψη. Ως τότε θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές, μια για τον απολογισμό και την αξιολόγηση των δύο χρόνων κυβερνητικής θητείας του ΠαΣοΚ (προτάθηκαν οι Π. Οικονόμου, Δ. Ρέππας και Γ. Κουτρουμάνης) και μια για την εισήγηση του προγραμματικού πλαισίου (προτάθηκαν οι Π. Κουκουλόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).

Οι δύο επιτροπές θα πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς ο μήνας αυτός ορίζεται μήνας διαλόγου και ανασύνταξης των δυνάμεων του κόμματος. Πάντως, έπειτα από τις ομιλίες που ακούστηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, τονίστηκε ότι τα κείμενα του απολογισμού θα πρέπει να έχουν στοιχεία γενναίας αυτοκριτικής.

Παράλληλα θα συγκροτηθεί η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα και η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψήφιων βουλευτών.

Ο χρόνος εκλογής του νέου προέδρου δεν προσδιορίστηκε ακριβώς, καθώς συναρτάται με τις οικονομικές εξελίξεις, ορίστηκε πάντως ότι θα είναι εντός του Μαρτίου. Το πιθανότερο από τα μέσα ως το τέλος του μήνα.

Οι υποψήφιοι θα ανακηρυχθούν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, αμέσως μετά από τη Συνδιάσκεψη, όπου θα προσδιοριστεί και η ημερομηνία των εκλογών. Μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι. Όπως συζητήθηκε, οι εκλογές δεν μπορεί να καθυστερήσουν περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εφαρμόσουν ακριβώς το καταστατικό και να συλλέξουν τις απαραίτητες υπογραφές από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Όμως η διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα θα πραγματοποιηθεί με πολύ διαφορετικό τρόπο από την εκλογή του 2007, με διακαναλικές συζητήσεις και κοινές εμφανίσεις όλων των υποψηφίων στη βάση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ακρότητες.

Ο κ. Κ. Ασκούνης έθεσε ζήτημα διασφάλισης της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου, επισημαίνοντας ότι οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών με τους οποίους συνομίλησε του είπαν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. Το θέμα αυτό έμεινε σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον αποφασίστηκε το τακτικό Συνέδριο του ΠαΣοΚ να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk