Νομοθετικές προσθήκες στο πολυνομοσχέδιο από τον υπουργό Εργασίας

Εκπτώσεις για όσους ενταχθούν στην ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης, απαλλάσσοντας από το σύνολο των πρόσθετων τελών όσους εξοφλήσουν τις οφειλές τους εντός 6μήνου, ενώ έκπτωση προβλέπεται και όσους τις καταβάλλουν εντός 10μήνου.

Όπως είπε σχετικά ο υπουργός «ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αλλά και τις παρατηρήσεις βουλευτών τους ΠαΣοΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καταθέτω βελτίωση στη ρύθμιση οφειλών, που προβλέπει ότι αν κάποιος ρυθμίσει τις οφειλές του μέσα σε ένα 6μηνο θα έχει έκπτωση στα πρόσθετα τέλη 100%, όπως έκπτωση θα έχουν και όσοι τις ρυθμίσουν εντός 10 μηνών».

Εν τω μεταξύ, αποσύρθηκε η ρύθμιση που προέβλεπε την αναστολή καταβολής των συντάξεων στο Επικουρικό Ταμείο της Εμπορικής Τράπεζας έως ότου υποβληθούν αρμοδίως τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί ώστε να γίνει διασταύρωσή τους για την αποφυγή τυχόν απόδοσης διπλών συντάξεων τις οποίες καταβάλλει το ΕΤΕΑΜ. Σημειώνεται ότι έντονες ενστάσεις για το θέμα αυτό είχαν διατυπώσει και βουλευτές του ΠαΣοΚ.

Προς απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων

Επίσης, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διάταξη για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, η οποία παραπέμφθηκε για την ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη. Πρόκειται για νομοθετική προσθήκη του κ. Κουτρουμάνη η οποία προβλέπει ότι «φαρμακοποιοί οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώνουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη». Όπως σημειώνεται δε «με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk