Μέτρα Σαρκοζί κατά της ανεργίας

Σε 430 εκατομύρια ευρώ ανέρχεται το πακέτο των μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας, που πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί στη συνάντηση που είχε χθες με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σε 430 εκατομύρια ευρώ ανέρχεται το πακέτο των μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας, που πρότεινε ο Νικολά Σαρκοζί στη συνάντηση που είχε χθες με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την υποστήριξη της μερικής απασχόλησης (140 εκατ), για την κατάργηση, κατά τη διάρκεια εξάμηνου, των φόρων που συνδέονται με την πρόσληψη νέων κάτω των 26 ετών από επιχειρήσεις με τουλάχιστον 20 υπαλλήλους ( 100 εκατ) και για την κατάρτιση των μακροχρόνια ανέργων (150 εκατ).

Τα ποσά θα εκταμιευθούν από την αναδιάταξη ήδη υπαρχόντων δανείων, ώστε να μη αυξηθεί το έλλειμα, εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές δήλωσε ότι πρόκειται για μέτρα << άμεσης εφαρμογής>>, που θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων , αναγνώρισαν τα βήματα προόδου που έγιναν κυρίως σε ό,τι αφορά στη μερική απασχόληση, κατήγγειλαν όμως τις << ασάφειες >> γύρω από τη χρηματοδότησή τους.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος απέφυγε τη ρήξη με τα συνδικάτα για το θέμα του << κοινωνικού ΦΠΑ >> βάσει του οποίου προβλέπεται η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τις κοινωνικές κρατήσεις των εργαζομένων και η αναπλήρωσή τους με αύξηση του ΦΠΑ σε εισαγόμενα προϊόντα.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με την πρόταση, θεωρώντας την ως << ένα νέο σχέδιο λιτότητας >> για τις αδύναμες τάξεις.

Ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε παρά ταύτα την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους εργασίας ώστε να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των γαλλικών επιχειρήσεων.

Για το θέμα αυτό, καθώς και για την φορολόγιση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών που με επιμονή συνεχίζει να υποστηρίζει, ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να τοποθετηθεί στις 29 Ιανουαρίου κατά το τηλεοπτικό ραντεβού που έχει ήδη
δώσει στους Γάλλους.

Τρεις μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και χωρίς να έχει ακόμα δηλώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, ο Νικολά Σαρκοζί δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε επείγουσες μεταρρυθμίσεις, παρά τα μονίμως χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητάς του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk