Η κυριακάτικη περιπετειώδης και άκρως σημαντική νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ στο… παγοδρόμιο του γηπέδου «Ζωσιμάδες» στα Γιάννενα, δεν ανέδειξε τους εφετινούς συνήθεις ήρωες του Τριφυλλιού (Σεμπάστιαν Λέτο, Κώστα Κατσουράνη, Κουίνσι, Στέφανο Καπίνο) αλλά δύο αντι-ήρωες: τον 29χρονο βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Σίλβα Κλέιτον και τον 27χρονο γκολκίπερ Ορέστη Καρνέζη.

Αφενός ο δημιουργικός χαφ των Πρασίνων με το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι που σκόραρε στο 85’ του αγώνα, χάρισε στην ομάδα του ένα «τρίποντο» από… χρυσάφι, αφετέρου ο ιδιαίτερα άτυχος (σε προηγούμενα ματς) τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού κατόρθωσε, με καταπληκτικές επεμβάσεις, να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (στο προηγούμενο ματς νικήθηκε μόνο στη διαδικασία των πέναλτι από τους παίκτες του Πανιωνίου).

Το οξύμωρο και με τους δύο άσους του Τριφυλλιού είναι πως μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, αμφότεροι βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν είναι μυστικό ότι ο κατά πολλούς «τελειωμένος» Κλέιτον παρέμεινε στην Παιανία από… σπόντα. Ελλείψει άλλων εναλλακτικών (μεσοεπιθετικών) επιλογών στο ρόστερ αλλά και χρημάτων για μεταγραφές, ο… φευγάτος «Κλέι» σταδιακά πήρε φανέλα βασικού.

Ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα ακολουθώντας το δόγμα «θα πορευτώ με όσους έχω», τον έβγαλε από τη… ναφθαλίνη και τον εμπιστεύτηκε μετατρέποντάς τον σε βασικό γρανάζι του σημερινού Παναθηναϊκού που πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στη Σούπερ Λίγκα.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του «καμένου» Καρνέζη, ο οποίος τέθηκε στο περιθώριο μετά το τραγικό λάθος που έκανε την περασμένη σεζόν στον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, οπότε δέχθηκε γκολ από τη σέντρα (!) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ισπανού Μίτσελ. Ο αποκλεισμός των Πρασίνων χρεώθηκε αποκλειστικά στον αθηναίο πορτιέρε, ο οποίος για κακή του τύχη λίγους μήνες αργότερα (τον περασμένο Σεπτέμβριο), όταν κλήθηκε να ξαναπαίξει βασικός στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου (λόγω τραυματισμού του Στέφανου Κοτσόλη), μόλις στο 3’, σε μια ενστικτώδη αλλά λανθασμένη εκτίμηση, έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Δεν ήταν λίγοι όσοι θεώρησαν ότι εκείνο το βράδυ τελείωσε πρόωρα η καριέρα του στον ΠΑΟ.

Παρ’ όλα αυτά, το γύρισμα της τύχης δεν άργησε και για τους δύο αντι-ήρωες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αν μη τι άλλο ουδέποτε είχαν «ξεγραφεί» από τον κόουτς Φερέιρα…