ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ

Μπούμερανγκ (και) για τον πολύφερνο Xeniadis

Την περασμένη Παρασκευή η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι «διακόπτει οριστικά τις επαφές με τον υποψήφιο επενδυτή Βασίλη Ξενιάδη και τον συνέταιρό του (σ.σ.: τον άλλοτε πρόεδρο του Ολυμπιακού Αργύρη Σαλιαρέλη ». Τέλος λοιπόν ακόμη ένα γλαφυρό σίριαλ που μπορεί να μην είχε άραβες πρίγκιπες, εµίρηδες και σεΐχηδες, είχε όμως άλλες ιστορίες για αγρίους, με τον εικονιζόμενο «μεγιστάνα» όλων των ηπείρων και θαλασσών Β. Ξενιάδη να αυτοπαρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης του «Xeniadis Group of Companies» με 54 εταιρείες ανά τον κόσµο.

Μπούμερανγκ (και) για  τον πολύφερνο Xeniadis | tovima.gr

Την περασμένη Παρασκευή η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι «διακόπτει οριστικά τις επαφές με τον υποψήφιο επενδυτή Βασίλη Ξενιάδη και τον συνέταιρό του (σ.σ.: τον άλλοτε πρόεδρο του Ολυμπιακού Αργύρη Σαλιαρέλη ». Τέλος λοιπόν ακόμη ένα γλαφυρό σίριαλ που μπορεί να μην είχε άραβες πρίγκιπες, εµίρηδες και σεΐχηδες, είχε όμως άλλες ιστορίες για αγρίους, με τον εικονιζόμενο «μεγιστάνα» όλων των ηπείρων και θαλασσών Β. Ξενιάδη να αυτοπαρουσιάζεται ως ο ιδιοκτήτης του «Xeniadis Group of Companies» με 54 εταιρείες ανά τον κόσµο. Ανάμεσά τους διυλιστήρια στη Ρωσία και ναυτικός στόλος από 15 δεξαµενόπλοια µεταφοράς χηµικών προϊόντων. Με γραφεία του οµίλου στο Ντουµπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στη Βιέννη, στη Νέα Υόκη και στη Ζυρίχη αλλά με έδρα στην Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος κατέθετε την τελευταία επταετία µηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ κάποια στιγμή ο κάτοχος διδακτορικού στην Τραπεζική – μεταξύ των τριών παγκοσμίως – μας βγήκε… μπροστινός κινεζικού ομίλου!.. Τι έμεινε απ’ όλα αυτά;

Πέρα από το φιάσκο για την ΠΑΕ ΑΕΚ που θα έβαζε στο άδειο ταμείο της 10 εκατ. ευρώ (σε πρώτη δόση), η όλη φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε και σε μπούμερανγκ για τον ίδιο τον Ξενιάδη καθώς βγήκαν στη φόρα άπλυτα όπως ο ξυλοδαρμός του λόγω αφερεγγυότητας σε deal με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά ενός δεξαµενοπλοίου.

Επίσης ο Ξενιάδης συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Περαστικά και στον πολύφερνο Xeniadis και στους παράγοντες των ΠΑΕ που ψαρεύουν στα (όποια) θολά και βρώμικα νερά μπας και ξεφορτωθούν τα απένταρα και καταχρεωμένα μαγαζιά της μπάλας…

Καθαρή από χρέη η ΓΓΑ

Εκλογικό έτος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το 2012 και στη ΓΓΑ ετοιµάζονται για την αλλαγή σκυτάλης. Σύµφωνα µε τον ΓΓΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή , όποιος πάει στη θέση του θα βρει πεντακάθαρο ταµείο επειδή η ΓΓΑ εξόφλησε ακόµη και χρέη παρελθουσών κυβερνήσεων και δεν χρωστάει ούτε ευρώ σε τρίτους. Ισως επειδή ο κ. Μπιτσαξής δεν σκοπεύει να πολιτευθεί, ενώ τα ∆ωδεκάνησα όπου πολιτεύεται ο προϊστάµενός του υφυπουργός Τουρισµού και αρµόδιος για θέµατα Αθλητισµού κ. Γιώργος Νικητιάδης στην παρούσα φάση δεν καίγονται για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το «κούρεμα» και ο εμφύλιος…

Κατά τον κ. Μπιτσαξή, το 2012 θα πάει καλά και για τις αθλητικές οµοσπονδίες, το «κούρεµα» στις επιχορηγήσεις των οποίων από τον κρατικό κορβανά δεν θα ξεπεράσει το 5%. Αρκεί φυσικά να αντέξει συνολικά η ελληνική οικονοµία, γιατί, αν δεν τα καταφέρει, το πιθανότερο είναι ότι στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί µε αντιπροσωπευτική αποστολή, όπως είχε συµβεί και το 1948 εν µέσω εµφυλίου πολέµου.

Οι υπερωρίες στον Αγιο Κοσμά

Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για την ανάγκη περιστολής των δαπανών στο ∆ηµόσιο, ας δούµε ένα ωραίο παράδειγµα που µας έρχεται από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσµά. Η προηγούµενη διοίκηση (αντικαταστάθηκε τον περασµένο Νοέµβριο) τον Ιούλιο του 2011 είχε αποφασίσει οµόφωνα, για να περιορίσει τις υπερωρίες που θεωρούσε «µαϊµού», να γίνεται η πιστοποίησή τους µε κατάσταση ανά άτοµο και όχι µε συνολική λίστα όπως ίσχυε. Ταυτόχρονα όµως καθιέρωσε και την ηλεκτρονική καταγραφή παρουσίας του προσωπικού και το Σαββατοκύριακο. Ως τον Νοέµβριο όµως ο διευθυντής του Κέντρου δεν έστελνε ούτε το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο ούτε τις ατοµικές υπερωρίες παρά τα έγγραφα αιτήµατα της (προηγούµενης) διοίκησης.

Ο εορταστικός μποναμάς

Παραµονή Χριστουγέννων (23/12/2011) ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσµά κ. Π. Λύτρας φαίνεται ότι αποφάσισε να προσφέρει έναν µποναµά στους υπαλλήλους. Ετσι προχώρησε στην καταβολή των υπερωριών (ύψους 23.264 ευρώ) για τους µήνες Αύγουστο, Σεπτέµβριο, Οκτώβριο χωρίς να υπάρχει απόφαση της (νέας) διοίκησης και προκαλώντας ερωτηµατικά, µε βάση ποιες καταστάσεις υπερωριών έγιναν οι πληρωµές.

Μια χαρτοπετσέτα στο μουσείο!

Τι θέση θα µπορούσε να έχει µια χαρτοπετσέτα σε ένα αθλητικό µουσείο; Φυσικά καµία, αν η χαρτοπετσέτα αυτή δεν ήταν το χαρτί πάνω στο οποίο υπογράφηκε το πρώτο συµβόλαιο του Λιονέλ Μέσι και το µουσείο δεν ήταν αυτό της Μπαρτσελόνα. Αυτή λοιπόν η περίφηµη χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία δεσµεύτηκαν από τη µία πλευρά ο γκουρού της Ακαδηµίας της Μπαρτσελόνα Κάρλες Ρέξας και από την άλλη ο πατέρας του 12χρονου τότε αργεντινού µπαλαδόρου Χόρχε Μέσι θα εκτίθεται στο περίφηµο µουσείο της καταλανικής οµάδας. Το «ντοκουµέντο» αυτό φυλάσσεται σε τραπεζική θυρίδα από τον πρώην µάνατζερ παικτών Χοσέπ Μαρία Μινγκουέλα, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να το δωρίσει στο µουσείο της Μπάρτσα αφού είναι πλέον πολύτιµο τεκµήριο της ιστορίας της.

Δικαίωση για Σκόουλς, σερ Αλεξ

Η επιστροφή του Πολ Σκόουλς στην ενεργό δράση στην εκτός έδρας νίκη (3-2)-πρόκριση στο Κύπελλο Αγγλίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της αιώνιας αντιπάλου Σίτι δικαίωσε τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Παρά το τραγικό λάθος του 37χρονου Σκόουλς, από το οποίο προήλθε το γκολ µε το οποίο η Σίτι µείωσε σε 2-3, το φύλλο της στατιστικής αποδείχθηκε η καλύτερη απόδειξη για την επιλογή του σερ Αλεξ. Στα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε, ο ξανθοµάλλης µέσος πραγµατοποίησε 71 πάσες µε ποσοστό ευστοχίας 97%. Ούτε ένας ποδοσφαιριστής των αντιπάλων δεν πρόλαβε να κάνει τόσες µεταβιβάσεις, ακόµη και από αυτούς που αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το 90λεπτο!

Από τον Ανρί στον Καντονά!

Εξίσου επιτυχηµένη ήταν και η επιστροφή του Τιερί Ανρί στην Αρσεναλ, καθώς ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κανονιέρηδων χάρισε τη νίκη-πρόκριση (1-0) επί της Λιντς στο Κύπελλο Αγγλίας. Μάλιστα, όταν µεσοβδόµαδα η γαλλική εφηµερίδα «Liberation» κυκλοφόρησε µε το πρωτοσέλιδο θέµα περί προεδρικής υποψηφιότητας του Ερίκ Καντονά , το οποίο αποδείχθηκε διαφήµιση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εστίασαν στη… µόδα των επιστροφών των σταρ σηµειώνοντας ότι δεν θα ήταν άσχηµη ιδέα να φορέσει και ο Καντονά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να επιστρέψει στο «Ολντ Τράφορντ»…

***

«Ως παράγοντες µπορεί να µας καίει η καθηµερινότητα, ως Ελληνες όµως πρέπει να µας καίει πώς θα αξιοποιήσουµε ό,τι πιο σηµαντικό έχει η πατρίδα για να βγούµε από την κρίση» τόνισε, µεταξύ άλλων, ο εικονιζόµενος υπουργός Πολιτισµού κ. Παύλος Γερουλάνος στη σύσκεψη µε εκπροσώπους ποδοσφαιρικών φορέων που οργάνωσε η ΓΓΑ µε αντικείµενο την αντιµετώπιση της γηπεδικής βίας, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου (ενός ακόµη!..) αθλητικού νοµοσχεδίου. «Τα γήπεδα θα µπορούσαν να γεµίσουν οικογένειες. Οι οµάδες θα µπορούσαν να γίνουν πηγή ανάπτυξης. Και η Ελλάδα θα µπορούσε να εκπέµπει όλα εκείνα που κληρονοµήσαµε» συνέχισε ο κ. Γερουλάνος.

***

Οταν όµως έφτασε η ώρα να µιλήσουν οι παράγοντες, η κουβέντα πήγε στο «απειλούµενο» αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και φυσικά στις οικονοµικές συµφωνίεςχρηµατοδοτήσεις που δεν έχουν υπογραφεί ακόµη µε τον ΟΠΑΠ. Εν ολίγοις, οι ποδοσφαιροπαράγοντες είπαν στον κ. Γερουλάνο ότι η πολιτική (και στον αθλητισµό) είναι προέκταση της οικονοµίας και η πατρίδα µας δεν είναι µόνο… «οι κάµποι, τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά, ο ήλιος της που χρυσολάµπει, κάθε της ρηχό ακρογιάλι, κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει, τα ερειπωµένα αρχαία µνηµεία της χρυσή στολή, κ.λπ.», που αναφέρονται στο πασίγνωστο από τα µαθητικά µας χρόνια ποίηµα του Ι. Πολέµη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk