Kύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν επτά άτομα (έξι έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας) οι οποίοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδος κ.α.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα στοιχεία άλλων 14 ατόμων από τα οποία τρια είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των ερευνών στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και στις 29 Νοεμβρίου και έχουν προφυλακιστεί.

Επίσης κατά την έρευνα προέκυψε ότι μέρος του φορτίου των 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης που μεταφέρονταν με φορτηγό στις 13 Νοεμβρίου και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό μετά από τροχαίο ατύχημα στο 127ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών προορίζονταν για τα μέλη του κυκλώματος.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε άλλους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κιλά και 613 γραμμάρια ηρωίνης, 645,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 60 δισκία μεθαδόνης, 2.770 ευρώ, επτά ΙΧ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα, 26 κινητά τηλέφωνα και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το ΣΔΟΕ Αττικής καθώς από την έρευνα προέκυψε πως με χρήματα που είχαν αποκομίσει μέλη του κυκλώματος από την διακίνηση των ναρκωτικών αγόραζαν ακίνητα ενώ είχε γίνει επένδυση διάφορων χρηματικών ποσών σε επιχείρηση στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.