Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων προκαλεί η θεσμοθέτηση των εκπτώσεων στη χονδρική τιμή των φαρμάκων.

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων προκαλεί η θεσμοθέτηση των εκπτώσεων στη χονδρική τιμή των φαρμάκων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο για αναδίπλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, όπως αναφέρουν, υπέγραψε τη σχετική απόφαση ανατρέποντας άλλη δική του παλαιότερη, που είχε προκύψει «μετά από εξαντλητικό διάλογο και μελέτη της λειτουργίας της αγοράς».

Η απόφαση «οδηγεί σε αδιέξοδο τον κλάδο των φαρμακαποθηκών, όπου απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι, για να εξυπηρετήσει τους φαρμακοβιομήχανους και να χρυσώσει το χάπι στους διαμαρτυρόμενους φαρμακοποιούς» αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με την απόφαση αυτή δεν επηρεάζεται στο παραμικρό η λιανική τιμή του φαρμάκου, ενώ τονίζεται ότι «προκαλεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή διάθεση του φαρμάκου και στην κάλυψη των αναγκών, διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγεί σε μονοπωλιακές συνθήκες. Εξοντώνει τον κλάδο των φαρμακαποθηκών, αυξάνοντας την ανεργία».

Ο σύλλογος των φαρμακαποθηκαρίων καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση και προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να αποδεχθεί αγόγγυστα τον ρόλο του θύματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk