Μέλλον εκτός

Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολύ καιρό θαύμασα. Και είπα μέσα μου «ναι, υπάρχει ελπίδα για κάποια από τα νέα παιδιά αυτής της χώρας». Μαρία-Κλειώ το όνομά της. Την ξέρω χρόνια. Δούλευε στον κινηματογραφικό χώρο. Καλό πόστο. Κι εκείνη καλή στη δουλειά της. Και ξαφνικά τη βλέπω τις προάλλες στο Λονδίνο όπου έχω βρεθεί για δουλειά. «Τι κάνεις εδώ, Μαρία-Κλειώ;» ρωτώ. «Και όμως εργάζομαι!» η απάντησή της

Μέλλον εκτός | tovima.gr
Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολύ καιρό θαύμασα. Και είπα μέσα μου «ναι, υπάρχει ελπίδα για κάποια από τα νέα παιδιά αυτής της χώρας». Μαρία-Κλειώ το όνομά της. Την ξέρω χρόνια. Δούλευε στον κινηματογραφικό χώρο. Καλό πόστο. Κι εκείνη καλή στη δουλειά της. Και ξαφνικά τη βλέπω τις προάλλες στο Λονδίνο όπου έχω βρεθεί για δουλειά.
«Τι κάνεις εδώ, Μαρία-Κλειώ;» ρωτώ.
«Και όμως εργάζομαι!» η απάντησή της.

Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Εργάζεται. Βλέπετε, το κορίτσι σκέφτηκε λογικά. Ψυλλιάστηκε την κατάσταση του χάους και του αδιεξόδου στην Ελλάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Κατάλαβε ότι το πράγμα σ’ αυτόν τον καμένο τόπο δεν οδηγούσε πουθενά και πολύ απλά άρχισε να στέλνει βιογραφικά στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα: βρέθηκε σε διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου και η ζωή της κυλά μια χαρά.

Μπράβο της λοιπόν. Και μπράβο σε όσους τολμούν σαν αυτήν, γιατί η Μαρία-Κλειώ φυσικά δεν είναι η μόνη. Απλώς έτυχε να την ξέρω εγώ. Πόσα και πόσα παιδιά που δεν ξέρουμε έχουν γυρίσει την πλάτη τους προς την Ελλάδα αφού εκείνη τούς τη γύρισε πρώτη; Η Ελλάδα, το ρεντίκολο στις σελίδες του διεθνούς Τύπου, η χώρα προς αποφυγήν.

Απ’ την Κόλαση βγαλμένη, μακριά κι αγαπημένοι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk