«Συναντήσεις» τιτλοφορείται ο νέος θεματικός κύκλος της «Σχόλης», της σειράς σεμιναρίων των εκδόσεων Πατάκη, που θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο μπαρ Booze (Κολοκοτρώνη 57).
Ο νέος θεματικός κύκλος εγκαινιάζεται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Κάθε Τετάρτη στις 6.30 μ.μ.- 8.00 μ.μ., για δέκα εβδομάδες δέκα καταξιωμένοι συγγραφείς θα συζητούν με τον κριτικό λογοτεχνίας Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, σε μορφή ταχύρρυθµου σεμιναρίου, για το σύνολο της δουλειάς τους: για τα θέματα, για τους χαρακτήρες, για την αφηγηµατική τεχνική τους. Τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις θα συνδιαμορφώνει με παρεμβάσεις του το κοινό.
Στην παρουσίαση του θεματικού κύκλου το Σάββατο θα παρευρίσκονται οι συγγραφείς των «Συναντήσεων»: Θανάσης Βαλτινός, Ρέα Γαλανάκη, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Σωτήρης Δημητρίου, Μάρω Δούκα, Πέτρος Μάρκαρης, Κώστας Μουρσελάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μισέλ Φάις και Ευγενία Φακίνου.
Στην ίδια εκδήλωση, ο διευθυντής σπουδών Στρατής Χαβιαράς θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Β΄ κύκλου της «Σχόλης» (διήγημα, νουβέλα, μυθιστόρημα, θεατρική γραφή, παιδική λογοτεχνία, ποίηση, κριτική και θεωρία της λογοτεχνίας, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων), ενώ οι εισηγητές ανά θεματική ενότητα (Μ. Φάις, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Παπαγεωργίου, Β. Χατζηγιαννίδης, Β. Χατζηβασιλείου, Β. Ηλιόπουλος, Σ. Μπουρνάζος και Κ. Σταμάτης) μιλώντας για τη διαδικασία της διδασκαλίας θα πραγματοποιήσουν δημόσια το πρώτο μάθημα της «Σχόλης».
Το πρόγραμμα των «Συναντήσεων»
18 Ιανουαρίου: Θανάσης Βαλτινός
25 Ιανουαρίου: Ευγενία Φακίνου
1 Φεβρουαρίου: Κώστας Μουρσελάς
8 Φεβρουαρίου: Μισέλ Φάις
15 Φεβρουαρίου: Νίκος Παναγιωτόπουλος
22 Φεβρουαρίου: Γιώργης Γιατρομανωλάκης
29 Φεβρουαρίου: Σωτήρης Δημητρίου
7 Μαρτίου: Μάρω Δούκα
14 Μαρτίου: Ρέα Γαλανάκη
21 Μαρτίου: Πέτρος Μάρκαρης
Πληροφορίες για το κόστος και τις δηλώσεις συμμετοχής στο www.patakis.gr ή στο τηλ. 210 3650.073.