Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η ελληνική ενόργανη γυμναστική βρήκε στο πρόσωπο της Βάσως Μιλλούση τη διάδοχο της Βάσως Τσαβδαρίδου που είχε βάλει την Ελλάδα στα παγκόσμια σαλόνια της γυμναστικής. Η αθλήτρια του ΓΣ Καλλιθέας, γεννημένη το 1984 έδειξε τα δείγματα του ταλέντου της και σε ηλικία 16 ετών κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000. Λίγα χρόνια αργότερα όμως και αφού έχει αγωνισθεί και στο Παγκόσμιο του Ντέμπρετσεν του 2002 η Μιλλούση αποφασίζει να αποχωρήσει από τα ταπί της γυμναστικής.

Λίγο ένας τραυματισμός, λίγο οι υποχρεώσεις της στα ΤΕΦΑΑ την οδήγησαν σε μια απόφαση – έκπληξη την οποία όμως ένα χρόνο αργότερα θα αναιρέσει. «Δεν ξέρω τι θα ήμουν χωρίς αυτήν και δεν σας κρύβω ότι για σχεδόν ένα χρόνο (τον χρόνο που σταμάτησα να κάνω γυμναστική) προσπάθησα πολύ να την ξεκολλήσω δίπλα από το όνομά μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Ένιωθα γυμνή και άδεια και γύρισα πίσω μετανιωμένη και με χαρά πάλι την κόλλησα με κεφαλαία γράμματα πια….» εξομολογείται στην προσωπική ιστοσελίδα της η 27 χρονη πια πρωταθλήτρια.

Η Μιλλούση μετά την επιστροφή της ζει μια δεύτερη πιο επιτυχημένη καριέρα όπως αποδεικνύει και η χθεσινή πρόκρισή της για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο προολυμπιακό του Λονδίνου κατετάγη 6η στο σύνθετο ατομικό μεταξύ των 33 αθλητριών που διεκδικούσαν την πρόκριση, συγκεντρώνοντας 53,665 β. Στη δοκό μάλιστα με 14,533 πήρε τη δεύτερη θέση και έχει δικαίωμα να αγωνισθεί στον τελικό του οργάνου. Η δεύτερη ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίσθηκε στο προολυμπιακό του Λονδίνου, η Λίνα Μητράκου βαθμολογήθηκε με 49,182 στο σύνθετο ατομικό. Η Ελλάδα είχε δικαίωμα να προκρίνει μία αθλήτρια στους Αγώνες του Λονδίνου μέσω του προολυμπιακού test event.