Πυρετός διαβουλεύσεων στο ΠαΣοΚ σε ταβέρνες, μπαράκια και Ιντερνετ

Πυρετός διαβουλεύσεων βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ ενόψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου. Οι διεργασίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να λαμβάνουν προσκλήσεις σε γεύματα και σε μπαράκια.

Πυρετός διαβουλεύσεων βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ ενόψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και του Εθνικού Συμβουλίου. Οι διεργασίες εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ να λαμβάνουν προσκλήσεις σε γεύματα και σε μπαράκια.

Την Πέμπτη το βράδυ στις 9 για παράδειγμα διοργανώνεται στο μπαρ bistro(t) Cue, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι σύναξη βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ (οι διοργανωτές λένε ότι έχουν προσκαλέσει το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πλην των υπουργών και όσων εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιοι) για να ζητήσουν μία κοινή στάση που θα τηρήσουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠαΣοΚ.

Οι προσκλήσεις προς τους βουλευτές έγιναν από περίπου 20 συναδέλφους τους όλων των τάσεων, με πολλά όμως παράπονα άλλων βουλευτών που δεν προσκλήθηκαν και με προβληματισμό, εάν θα πάνε, άλλων που προσκλήθηκαν. Ο κ. Δ. Παπουτσής έλεγε πάντως ότι «θα πιούμε ένα ποτό και να συζητήσουμε για το μέλλον του Κινήματος», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος πάντως μετείχε την Τρίτη το βράδυ σ΄ ένα άλλο δείπνο, αυτή τη φορά στο Ψυχικό, στο Prime Grill (σπεσιαλιτέ τα παϊδάκια και οι μπριζόλες) στο οποίο ήταν παρούσα και η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Στόχος του δείπνου στο οποίο μετείχαν επίσης και οι βουλευτές κκ. Δημ. Καρύδης, Σπ. Μοσχόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Μιχ. Κατρίνης, Αθ. Γικόνογλου και Δ. Στασινός ήταν να υπάρξει μία ενιαία στάση ώστε η διαδοχή στο ΠαΣοΚ να πάει συντεταγμένα για να διασφαλισθεί, όπως ειπώθηκε, η ενότητα του Κόμματος.
Η κυρία Παπανδρέου ζήτησε από τους βουλευτές να της πουν την κατάσταση που επικρατούσε στις εκλογικές τους περιφέρειες τις οποίες επισκέφθηκαν στις εορτές των Χριστουγέννων. Aπαντες είπαν ότι το κλίμα δεν ήταν καλό, ότι ο κόσμος ζητεί εδώ και τώρα αλλαγή στο ΠαΣοΚ και ορισμένοι ζήτησαν η εκλογή της νέας ηγεσίας να γίνει άμεσα και από τη βάση. Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για μία ισχυρή υποψηφιότητα, αυτή του κ. Ευ. Βενιζέλου που θα πάρει στην πλάτη του τη διάσωση της χώρας.

Με το άνοιγμα της Βουλής άρχισαν και οι διεργασίες, στα πηγαδάκια που σχημάτιζαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, στο καφενείο και στο εντευκτήριο βουλευτών. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου είχε μία σειρά συζητήσεων με διάφορα στελέχη (προερχόμενα απ΄ όλες τις τάσεις), ενώ τα πιο συχνά πηγαδάκια σχηματίζονται από τις κυρίες Τόνια Αντωνίου, Σούλα Μερεντίτη, Σοφία Γιαννακά, που και αυτές καλούσαν βουλευτές του ΠαΣοΚ για συζήτηση. Την Πέμπτη το πρωί κυκλοφόρησε στα e-mail των βουλευτών του ΠαΣοΚ, κείμενο-παρέμβαση το οποίο υπογράφουν αρκετοί βουλευτές και το διακινούσε ο κ. Π. Ευθυμίου, σύμφωνα με το οποίο καλούν το Εθνικό Συμβούλιο να διασφαλίσει μία σειρά από αποφάσεις, όπως τον πλήρη και ειλικρινή απολογισμό της πρόσφατης κυβερνητικής του θητείας χωρίς ωραιοποιήσεις. Ζητούν με αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι, όπως τους χαρακτηρίζουν, δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠαΣοΚ με την κοινωνία, την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση και βεβαίως ζητούν «καθαρή λύση άμεσα στο θέμα της ηγεσίας», με τη σημείωση ότι δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες και για διευθετήσεις κορυφής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk