Στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο για την «παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ενόπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις όσων συμμετείχαν στην διαβούλευση, αλλά και οι προτάσεις των συναρμοδίων υπουργείων».

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και μάλιστα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ζήτησε, με ανακοίνωσή του, την άμεση απόσυρση του «γιατί με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζεται η μάστιγα της πειρατείας και η προστασία των ναυτεργατών για ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, πράγμα που συνιστά αυτονόητη υποχρέωση του Ελληνικού κράτους, αντίθετα αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων, ενώ παράλληλα ασκείται ψυχολογική βία στους ναυτεργάτες από την παρουσία των φρουρών αυτών».

Το σχετικό Σχέδιο Νόμου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ