Πού επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των Αράβων στο Φόρουμ

Οι Άραβες, από τα Εμιράτα, επενδυτές που μετείχαν στο ελληνο_αραβικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι έδειξαν, όπως φάνηκε από τις συναντήσεις που είχαν και τις ερωτήσεις που έκαναν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ

Οι Άραβες, από τα Εμιράτα, επενδυτές που μετείχαν στο ελληνο_αραβικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι έδειξαν, όπως φάνηκε από τις συναντήσεις που είχαν και τις ερωτήσεις που έκαναν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ. Ζήτησαν μάλιστα να ενημερωθούν για την επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμανιού για τα κρουαζιερόπλοια, την κατασκευή και λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς καθώς και για επενδύσεις σε θεματικά πάρκα και τους χώρους της πολιτιστικής ακτής Πειραιά. Το ενδιαφέρον τους για τον ΟΛΠ και γενικότερα για τον Πειραιά ήταν τέτοιο που εντυπωσίασε τους Έλληνες.

Ανάλογο ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ και τον Πειραιά είχαν δείξει στο πρόσφατο παρελθόν και οι Κινέζοι. Όπως οι Κινέζοι έτσι και οι Άραβες ζήτησαν πληροφορίες για την κατασκευή στην περιοχή πολυτελούς ξενοδοχείου, ρώτησαν πώς θα είναι η καλύτερη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, έδειξαν ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Περάματος κτλ.

Έτσι το ελληνο_αραβικό φόρουμ αναδείχθηκε σε μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία με αντίκρισμα, όπως έλεγαν ελληνικές πηγές, με τη συμμετοχή 50 διεθνών επιχειρηματικών και επενδυτικών κολοσσών από τα Εμιράτα και 130 ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και δρομολογήθηκαν συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, το αλουμίνιο, το real estate, οι ιχθυοκαλλιέργειες και όλο το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται αντίστοιχο φόρουμ με το Κατάρ (που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το Ελληνικό και την ενέργεια) και εν συνεχεία με το Κουβέιτ.

Το ενδιαφέρον των Αράβων για τις αποκρατικοποιήσεις φάνηκε στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και σημαντικών επενδυτικών φορέων των Εμιράτων, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι διαδικασίες και το νομοθετικό πλαίσιο και συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών από τα Εμιράτα.

Οι Άραβες ωστόσο εξέφρασαν ανησυχίες για την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού νομίσματος και ρώτησαν εάν θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί την αποχώρηση από το ευρώ και η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της την πολυτέλεια της διάλυσης του συστήματος του ευρώ. Είπε ακόμα, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ότι «βλέπει» σημαντική πτώση του ρυθμού ύφεσης για το 2012 και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη από τον επόμενο χρόνο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk