Την Τρίτη έρχεται στην Αθήνα η τρόικα

Την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα και ειδικότερα για τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις της Τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα, να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα, τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

«Από τις συζητήσεις θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας» εξήγησε.

Σε επίπεδα κάτω του 10% του ΑΕΠ, ενδεχομένως στο 9,6% του ΑΕΠ, αναμένεται να διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011.

Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο υπουργείο, πάντως, αισιοδοξούν ότι με τον υπολογισμό και των εισπράξεων εσόδων του πρώτου διμήνου του 2012, που έχουν βεβαιωθεί εντός του 2011, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί χαμηλότερα από το 10% του ΑΕΠ.

Θα συνυπολογιστούν επίσης και οι εξοικονομήσεις δαπανών από το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, που εκτιμώνται στα 150 εκατ. ευρώ και οι οποίες δεν εμφανίστηκαν στα στοιχεία για το 2011.

Σημειώνεται οτι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2010 είχε διαμορφωθεί στο 10,6% του ΑΕΠ.

Από την πλευρά του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις επιβεβαιώσε πως οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου.

Σε σχέση ειδικότερα με το PSI, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως στόχος των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτών είναι η μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

«Είναι ένα θέμα μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της και αφού υπάρξει επίσημη συμφωνία, το ΔΝΤ θα εξετάσει εάν αυτή επιτυγχάνει τον στόχο για την διατηρησιμότητα του ελληνικού χρέους» σημείωσε ο Ράις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk