Κερδίστε 2 αντίτυπα του βιβλίου «Η ελληνική Πομπηία» του Δημήτρη Καζάκη

Την Παρασκευή 13/1/2012 στην εκπομπή «Το πολιτικό στίγμα της ημέρας» με τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10.00-11.00)

Το βιβλίο «Η ελληνική Πομπηία – Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» του οικονομολόγου – αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποντίκι», περιλαμβάνει τα κείμενά του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Νοέμβριο του 2011 . Τα άρθρα του προειδοποιούν εγκαίρως – και, από ένα σημείο και ύστερα, αποτυπώνουν πλήρως – το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας και τα μεγέθη της καταστροφής, αλλά δεν περιορίζονται εκεί: εκτός από την έγκαιρη και επιτυχή πρόβλεψη των εξελίξεων στη χώρα μας, επεκτείνονται στο περιβάλλον της ευρωζώνης και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δημήτρης Καζάκης ενέταξε με επιμονή την ελληνική κρίση σε αυτό που ελάχιστοι τολμούσαν να διατυπώσουν: στη χρεοκοπία της ευρωζώνης και του ίδιου του ευρώ.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Έτσι, πέραν του χρονικού της ελληνικής κρίσης, της «ελληνικής Πομπηίας», ο αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει ότι κάποια «κεφάλαια» διατρέχουν το σύνολο των κειμένων του:

● Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο: ο αυτοχειριασμός της Ελλάδας.
● «Διάσωση» της Ελλάδας ή διάσωση των τραπεζών;
● Το χρέος της Ελλάδας ως εργαλείο υποδούλωσης των Ελλήνων.
● Η νομιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
● Η κρίση χρέους και η κρίση εθνικής κυριαρχίας.
● Ευρωζώνη: Οι τράπεζες εναντίον των εθνών.
● Οι αγορές επιχειρούν τον διαμελισμό των κρατών.
● Η ευρωζώνη ως «κατασκευαστικό λάθος».
● Η μετατροπή της Ευρώπης σε δημοσιονομική φυλακή.
● Ευρώ: ένα νόμισμα των τραπεζών χωρίς οικονομικό και κοινωνικό αντίκρισμα.
● Το ευρώ ως αιτία της υπερχρέωσης.
● Εντός ή εκτός του ευρώ η Ελλάδα;
● Πτώχευση, αναδιάρθρωση ή άρνηση του χρέους;

Προφανώς τα «κεφάλαια» αυτά… δεν υπάρχουν στο βιβλίο αυτοτελώς – λόγω της κατά χρονική σειρά παράθεσης των άρθρων –, ωστόσο το διατρέχουν σε όλη του την έκταση, καθώς αποτελούν τους κύριους θεματικούς άξονες των κειμένων, γύρω από τους οποίους πλέκεται η δομή τους.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πληρέστερη ανάλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης που έχει γραφτεί στην Ελλάδα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk