Βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει την (αγωνιστική) κρίση και θα παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης του πρωταθλήματος δήλωσε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, τρεις μέρες μετά την ισοπαλία (0-0) με την ουραγό της βαθμολογίας Δόξα Δράμας. Ο ισπανός κόουτς των Ερυθρολεύκων υποστήριξε ότι η κατάκτηση του τίτλου ήταν δύσκολη και πριν από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, επειδή ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός, παίζει καλύτερα από προηγούμενα χρόνια και έχει πιο βατό πρόγραμμα στον β’ γύρο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε το στραβοπάτημα με τη Δόξα Δράμας «πισωγύρισμα» και «σοβαρότατο λάθος», αλλά υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για «πυρηνική καταστροφή». «Πίστευα μέχρι την τελευταία φάση ότι θα βάλουμε γκολ. Προσπάθησα να κάνουμε κάτι δραστικό στο ημίχρονο για να ξυπνήσουμε. Ήταν αλλαγές τακτικής. Δεν βγήκαν. Αφού χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, μετά έγιναν όλα δύσκολα. Γύρισε όλη η Δόξα πίσω και εμείς δεν είχαμε ιδέες. Δεν μας πήγε τίποτα» υπογράμμισε στην αθλητική εφημερίδα «SportDay».

Ο κ. Βαλβέρδε εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συνέχεια λέγοντας ότι γνωρίζει «πώς έχει δουλέψει η ομάδα μου όλη τη χρονιά και θα λειτουργήσει και πάλι σωστά». Παραδέχτηκε πάντως ότι άλλο ένα άσχημο αποτέλεσμα όπως αυτό της περασμένης Κυριακής ίσως είναι καταδικαστικό. «Στην μπάλα δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια στραβοκλοτσιά και όλα πάνε περίπατο. Αν η μπάλα δεν είχε πάει δοκάρι, θα είχαμε νικήσει τη Δόξα. Δεν ξεχνώ όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πήρα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από μια απίθανη μπαλιά, ισοφαρίσαμε με τον τραυματία Νταρμπισάιρ την ΑΕΚ. Ετσι είναι η μπάλα. Παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα. Οι παίκτες είναι άνθρωποι που κάνουν λάθη, που επηρεάζονται από τον αέρα, από μία λακκούβα, από το παραμικρό. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να μην κολλάμε σε αυτά. Στο ποδόσφαιρο όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σίγουρα κερδισμένο, τελικά το χάνεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε».

«Εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι από την αρχή η αποστολή μας»
τονίζει ο κ. Βαλβέρδε προσθέτοντας: «Ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος. Το πρωτάθλημα πάντως παίζεται σε ματς όπως αυτό με τη Δόξα. Όχι στα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι γόητρο, τιμή, αλλά ο τίτλος κρίνεται σε άλλα παιχνίδια. Κι άλλες χρονιές είχαμε παιχνίδια στην Ευρώπη και τα πήγαμε καλά στο πρωτάθλημα. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Μας λείπουν και παίκτες που είναι σημαντικοί, όπως ο Ιμπαγάσα και ο Ορμπάιθ, που αλλάζουν την ισορροπία της ομάδα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα θα γίνει κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι ο οπαδικός Τύπος που λανσάρει καθημερινά μεταγραφικούς στόχους, μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. «Παντού αρέσουν οι μεταγραφές. Και στην Ισπανία, φυσικά. Ίσως όμως εκεί καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω την οικονομική κατάσταση και πλέον πιέζουν λιγότερο. Εκεί ζητάνε έναν παίκτη. Όχι για εντυπωσιασμό. Να πάρουμε ένα χαφ, σου λένε, χωρίς ανάγκη για όνομα. Εδώ είναι το επίθετο, το όνομα, που κυριαρχεί. Αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει, είναι καλοδεχούμενος. Εμείς πάντως τώρα έχουμε τον Ντιόγο».

Ο Ντιόγο πάντως δεν είναι έτοιμος για το σημερινό (19.00) νοκ άουτ ματς Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο γι αυτό και έμεινε εκτός αποστολής όπως και άλλοι έξι παίκτες οι οποίοι θεωρήθηκαν από τον κ. Βαλβέρδε ανέτοιμοι ή ότι έπρεπε να πάρουν ανάσες. Ο λόγος για τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Μανιάτη και Τζιμπούρ που αγωνίστηκαν εναντίον της Δόξας και τους Χολέμπας, Ορμπάιθ που δεν είναι έτοιμοι. Εκτός αποστολής έμεινε και ο γκολκίπερ Κοστάντσο καθώς ο ισπανός προπονητής στο Κύπελλο δίνει στον Δασκαλάκη τις ευκαιρίες που δεν έχει στο πρωτάθλημα.