Τις τελευταίες ημέρες κι ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για την ημέρα που θα οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο προκειμένου να οριστεί προσωρινή (;) διοικούσα επιτροπή, σημαίνοντες διοικητικοί ηγέτες του παρελθόντος κάνουν την εμφάνισή τους σε μερίδα του Τύπου αλλά και σε συζητήσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, οπαδών και παλαιών παραγόντων της ομάδας.
Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης έχει αποφασίσει να μην ασχοληθεί ξανά με την περίπτωση του Βασίλη Ξενιάδη (εκτός αν ο τελευταίος εμφανίσει τα 10 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται ότι είναι διαθέσιμα από κινεζική εταιρεία την οποία φέρεται ότι εκπροσωπεί και ασφαλώς αποδείξει τη νόμιμη προέλευσή τους σύμφωνα με τις επιταγές της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού) ενώ έχει αποστείλει τελεσίγραφα προς τους άλλους ενδιαφερόμενους.

Κοντολογίς σε εκείνον που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο και διατηρεί ως σήμερα κρυφή την ταυτότητα και προέλευσή του αλλά και στους επικεφαλής του αραβικού επενδυτικού fund το οποίο χτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ ζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση και αξία της ΠΑΕ.

Ωστόσο δύο ονόματα που πάντοτε συγκινούν τον μέσο οπαδό της ΑΕΚ, αυτά των Ντέμη Νικολαΐδη και Δημήτρη Μελισσανίδη εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο με αναλύσεις και ερωτήματα για το πώς οι συγκεκριμένοι δύο θα μπορούσαν να επαναδραστηριοποιηθούν προκειμένου να μην επέλθει το απευκταίο, ήτοι η διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ότι η λύση μέσω του Πρωτοδικείου είναι δεδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της «ομάδας σωτηρίας 2004» Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να πείσει τους άλλους συνοδοιπόρους του να συστρατευτούν και να βρουν από κοινού μία φόρμουλα αποπληρωμής των χρεών της ΠΑΕ, τουλάχιστον όσων αυτοί δημιούργησαν παίρνοντας δάνεια στο όνομα της ΑΕΚ.

Δεν φαίνεται ωστόσο να βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τέτοιες συναθροίσεις και κατ’ επέκταση συζητήσεις με τους απενεργοποιημένους μετόχους κι εδώ έρχεται η… εμπλοκή Μελισσανίδη, του γνωστού «Τίγρη» των ΑΕΚτζήδων. Υπάρχουν άνθρωποι, όπως επί παραδείγματι ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (ο νομικός που έχει «στριμώξει» για τα καλά την οικογένεια Μ. Ψωμιάδη επιχειρώντας την επιστροφή χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ) οι οποίοι προσπαθούν να φέρουν τους δύο άνδρες σε επαφή προκειμένου να συμπορευτούν σε μία νέα κατάσταση για την Ενωση.

Εκείνοι διατηρούν επιφυλάξεις, ουδείς όμως μπορεί να αποκλείσει ότι τη στιγμή της απόλυτης κρίσης για την ΠΑΕ ενδέχεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να ψάξουν από κοινού μία λύση για την πολύπαθη οικονομικά-διοικητικά κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική εταιρεία.

Σημαντικό ρόλο για τη σωτηρία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ θα διαδραματίσει ασφαλώς και η δικαστική απόφαση της 16ης Ιανουαρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έχει κάνει η ΑΕΚ κατά της οικογενείας Μ. Ψωμιάδη (και εφόσον ασφαλώς δεν προκύψει νέα αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης). Αυτή τη στιγμή έχουν δεσμευτεί στους λογαριασμούς των δύο παιδιών του Μ. Ψωμιάδη, Σταύρου και Χριστίνας, χρήματα που αντιστοιχούν σε 21 εκατ. ευρώ και τα οποία σύμφωνα με την πλευρά της Ενωσης έχουν υπεξαιρεθεί από τους λογαριασμούς της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει αυτή τη σημαντική δικαστική μάχη και εξασφαλίσει ότι αυτά (ή κάποια από αυτά) τα χρήματα θα της επιστραφούν, τότε θα μπορέσει να αποτανθεί σε κάποιον ισχυρό οικονομικό παράγοντα και επιφανή ΑΕΚτζή ο οποίος θα μπορούσε να τη διευκολύνει οικονομικά παρέχοντάς της ρευστότητα και ασφαλώς παίρνοντας ως αντίτιμο εκτός από τα χρήματα που θα έχει λαμβάνειν η ΠΑΕ από την πλευρά Ψωμιάδη συν ένα νόμιμο επιτόκιο. Αυτό είναι ένα σχέδιο που ήδη έχουν επεξεργαστεί από κοινού Οικονομόπουλος και Αδαμίδης και το οποίο θα προσπαθήσουν να θέσουν σε εφαρμογή εφόσον η ΑΕΚ βγει νικήτρια από την ενδεχομένως πιο κρίσιμη δικαστική διαμάχη της ιστορίας της.