Προβλήματα έχει δημιουργήσει ο χιονιάς, ενώ στην Πάρνηθα, ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω έχει κλείσει. Κλειστός είναι και ο δρόμος στον Υμηττό που οδηγεί πρoς τη θέση Καλοπούλα και τις κεραίες καθώς και στη Φυλή από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται από το Τατόι προς Αγιο Μερκούριο, Κατσιμίδι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Αγιο Πέτρο. Ωστόσο, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται ο δρόμος δεν αποκλείεται να ξανακλείσει.

Εν τω μεταξύ απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Πάντως, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Νωρίτερα, διακοπή της κυκλοφορίας είχαμε από Τατόι προς Κατσιμίδι, αλλά και στη λεωφ. Διονύσου, από Διόνυσο προς Νέα Μάκρη, όπου το βράδυ της Τρίτης γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βροχές αναμένονται και την Τετάρτη, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές και στα κεντρικά. Παράλληλα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά αυξημένη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Προβλήματα και στην επαρχία

Στην Ορεστιάδα λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων στον ποταμό Ερυθροπόταμο για προληπτικούς λόγους διεκόπη η κυκλοφορία στη δυτική γέφυρα.

Στη Ροδόπη για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων σε διαβάσεις των ποταμών Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού) καθώς επίσης και σε διαβάσεις ποταμών που βρίσκονται μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας, μεταξύ Ιασίου – Εβρενού, μεταξύ Αετοκορυφής – Διώνης και μεταξύ Λοφαρίου – Στρύμης.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία σε τμήματα εθνικών και επαρχιακών οδών σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Πέλλα, Κιλκίς, Καρδίτσα, Βοιωτία, Εύβοια, Αιτωλία, Κόρινθο και Χανιά.