Αραβικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Τον ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας, αλλά και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα εκδήλωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως προέκυψε στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στο χώρο της ενέργειας, αλλά και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα εκδήλωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως προέκυψε στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της επιχειρηματικής διημερίδας Ελλάδας – ΗΑΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και παραγόντων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Συνάντηση Παπαδήμου με τους εφοπλιστές

Θετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του κ. Παπαδήμου, με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η συνάντηση πήγε εξαιρετικά καλά. Δεν μπορώ να προδικάσω τί θα γίνει με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη συμπάθεια τις θέσεις μας».

Αναφερόμενος στο θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της άμεσης διασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Βενιάμης δήλωσε: «Θέλουμε ένα υπουργείο να έχει την πρωτοκαθεδρία, τη διαμορφούμενη παγκόσμια ναυτιλιακή πολιτική». Και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε ούτε προτάσεις, ούτε έχουμε αιτήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η επανασύσταση του υπουργείου με το Λιμενικό Σώμα, όπως ήταν, για το καλό της Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Βενιάμης ανέφερε: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργήσει ή δεν λειτουργήσει αμιγώς μόνο για τα θέματα ναυτιλίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk