Συζητήσεις για αραβικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Αλ Ναγιάν θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με αντικείμενο την προώθηση των αραβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Συνάντηση με τον με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχη Αλ Ναγιάν θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με αντικείμενο την προώθηση των αραβικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Σεΐχης Αλ Ναγιάν βρίσκεται στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στο πλαίσιο των εργασιών του Επιχειρηματικού-Οικονομικού Forum που διοργανώνουν από κοινού οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΑΕ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Βενιζέλου στο επίσημο δείπνο, στις 20.30, παρουσία του κ. Πάγκαλου.

Το πρόγραμμα του Forum περιλαμβάνει ομιλίες του υπουργού Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Στην πρωινή ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης προέβη στην εκτίμηση ότι το έλλειμμα του 2011 θα είναι τελικά μονοψήφιο.

Σύμφωνα με το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου «στο Φόρουμ συμμετέχουν 200 σημαντικές επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς παγκοσμίου εμβέλειας με στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας Αλουμινίου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, της αγροτικής βιομηχανίας, των τροφίμων, των τραπεζών, του χρηματιστηρίου, της ναυτιλίας και των νέων τεχνολογιών».

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν ώριμες επενδυτικές προτάσεις και να αναζητήσουν πηγές χρηματοδότησης επιχειρηματικών προγραμμάτων. Η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνει ότι η προσδοκία της κυβέρνησης των Εμιράτων είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω πολιτικών και συνεργασιών που θα εξασφαλίζουν την επιστροφή σε μία αναπτυξιακή πορεία με όρους αμοιβαίου σεβασμού και ανταγωνιστικότητας, που απαιτούν οι αγορές.

Τέλος, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού-Οικονομικού αυτού Forum οι Eλληνες επιχειρηματίες θα πληροφορηθούν από τους κρατικούς φορείς των Εμιράτων για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk